Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nova velika pobjeda Bostona

LeBron James na rubu eliminacije: Senzacionalni Celticsi na pobjedu od senzacije

LeBron James i Cleveland Cavaliersi nalaze se na rubu eliminacije nakon što su izgubili petu utakmicu u Bostonu.

Jayson Tatum (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cleveland Cavaliersi ponovno se suočavaju s eliminacijom u ovogodišnjem doigravanju, ali ovaj put protivnik ima dvije šanse da ih sruši.

Boston Celticsi došli su do pobjede pred svojim navijačima u petoj utakmici finala Istočne konferencije, pobijedivši Cavse s 96:83 za ukupno vodstvo s 3-2 u seriji. Celticsi su vodili cijelu utakmicu, prvu su četvrtinu završili s 32:19 zahvaljajući seriji od 16:4, a na poluvremenu je rezultat bio 53:42.

Na početku zadnje četvrtine Boston je vodi sa 76:60, a onda je ta prednost narasla u jednom trenutku čak na 20 koševa i dok kraja se Cavaliersi nisu ozbiljnije približili.

''Radujem se našem odgovoru u petak navečer. To je jedino o čemu sada mogu brinuti'', rekao je James.

Trener Bostona Brad Stevens napravio je izmjenu u petorci uoči ove utakmice. Započeo je s Aaronom Baynesom umjesto Marcusa Morrisa kako bi pružio Horfordu pomoć u reketu, ali često je igrao zajedno sa svom trojicom i koristeći Smarta protiv Clevelandovih playmakera.

''Mislio sam da ćemo igrati bolje, ali nismo. Nismo igrali dobro'', rekao je Tyronn Lue nakon utakmice.

James je predvodio Cavse s 26 koševa, a jedinog koliko-toliko raspoloženog suigrača imao je u Kevinu Loveu, koji je dodao 14 koševa i sedam skokova. Ostali su bili za zaborav i to se još jednom pokazao kao problem ovih Cavsa. Previše toga pada na LeBronova leđa, a umor se nakuplja.

Celticsi su stigli do lake pobjede unatoč 36,5 posto šuta iz igre. Jayson Tatum predvodio je Boston s 24 poena, Jaylen Brown ubacio je 17, Al Harford 15 uz 12 skokova, a Smart s klupe dodao 13 šutirajući 5/9 iz igre.

Ako Celticsi pobijede u petak u Clevelandu, Boston će zaigrati svoje 22. NBA finale i prvo nakon osam godina. Ako dođe do izjednačenja, sedma utakmica se igra u nedjelju u Bostonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider