Košarka
SPORTOVI
Košarka
šarić i društvo slave

LeBronu se ovo nikad nije dogodilo: Prvi put u 15 sezona doživio je crni scenarij

LeBron James ide na raniji godišnji prvi put u 15 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James ispao je iz prve runde play-offa prvi put u karijeri. Bolji od njegovih Los Angeles Lakersa bili su Phoenix Sunsi koji su pobjedom 113:100 čime su zaključili seriju s ukupnih 4:2.

Bio je ovo 15. nastup u play-offu za LeBrona Jamesa. Dosad je naranije ispao u drugoj rundi, tri puta u karijeri u prvom mandatu s Cleveland Cavaliersima. Osvojio je četiri naslova prvaka s tri kluba, uključujući i onaj s Lakersima prošle sezone.

No, Sunsi su bili previše za LeBronovu družinu koja u tri od šest utakmica nije mogla računati na Anthonyja Davisa. Sjajni centar je podbacio u prvoj utakmici, ali u preostale dvije koje je igrao bio je najbolji igrač Lakersa, koji su baš u tim susretima uzeli svoje dvije pobjede.

Bez Davisa nije išlo, pa je sjajna momčad predvođena ubojitim Devinom Bookerom prošla dalje. Bila je to prva play-off serija u Bookerovoj karijeri koja traje šest godina i odmah prvi prolaz.

gol expired Provocirao LeBrona i izazvao sukob: Isključen nakon dosad neviđene provokacije divider

Booker je zabio čak 47 koševa u odlučujućoj utakmici. LeBronov "flaster" i provokator Jae Crowder dodao je 18. Dario Šarić nije igrao, u ovoj seriji ispao je iz rotacije i odigrao svega tri utakmice. Ukupno je zabio 11 poena. Sljedeći protivnik Sunsa je Denver, vidjet ćemo hoće li tamo biti više minuta za hrvatskog košarkaša.

LeBron James je dao sve od sebe da izbjegne eliminaciju, ali njegovih 29 koševa nije bilo dovoljno.

U drugoj utakmici večeri spomenuti Denver Nuggetsi izborili su sraz protiv Sunsa pobjedom protiv Portland Trail Blazersa (126:115) za ukupnih 4:2. Nikola Jokić je briljirao s 36 koševa, dok je za Portland Damian Lillard zabio 28.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider