Košarka
SPORTOVI
Košarka
još nije odlučio što će

LeBron James igrao TRI finalne utakmice NBA lige sa slomljenom šakom!?

Na posljednjoj ovosezonskoj NBA konferenciji za novinare nakon utakmice LeBron James pojavio se s longetom na desnoj ruci.

LeBron James s longetom na ruci (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LeBron James i Cleveland Cavaliersi po drugi su put u 11 godina pometeni u finalu NBA lige. Nakon San Antonija 2007. godine, Golden State Warriorsu su napravili istu stvar ove i s 4:0 u finalu osvojili, odnosno obranili naslov prvaka

Najbolji igrač svijeta pojavio se na konferenciji za novinare s longetom na ruci, što je naravno izazvalo iznenađenje kod novinara. Mislili su da ju je ozlijedio u posljednjoj utakmici, no ono što je James otkrio šokiralo je mnoge.

"Zaradio sam frakturu šake nakon prve utakmice. Može se reći da sam tri posljednje utakmice igrao sa slomljenom rukom", rekao je James, pa objasnio kako je do ozljede došlo.

"Emocije su me previše obuzele nakon prve utakmice. Imali smo priliku pobijediti u gostima i napraviti break protiv momčadi kao što je Golden State. Vidjeli ste kako je bilo suđenje u završnici i jednostavno su me emocije ponijele. Lupio sam šakom u ploču i nešto je puklo".

To vjerojatno i objašnjava zašto je u posljednje tri utakmice uputio samo pet šuteva za tri poena, dok je u prvoj utakmici imao njih čak sedam. Kroz cijelo doigravanje James se osjećao ugodno iza linije tri poena, no očito mu je ozljeda desne, pucačke ruke jako limitirala osjećaj izvana. 

Sa slomljenom rukom ili ne, Cavsi su svejedno nekoliko razina ispod ove momčadi Golden Statea. James je toga svjestan, a kako ovog ljeta ima priliku postati slobodan igrač, pred njim je velika odluka. Ostati ili otići.

"Odluka će ove godine biti lakša za mene nego 2010. kada sam odlazio u Miami. Najveću ulogu u odluci odigrat će moja obitelj. Ja sam obiteljski čovjek i obitelj mi je na prvom mjestu", otkrio je James. 

Potencijalne momčadi koje imaju šanse dovesti Jamesa su LA Lakersi, Philadelphia 76ersi, Houston Rocketsi i naravno Cleveland Cavaliersi. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider