Košarka
SPORTOVI
Košarka
brutalno!

LeBron zlostavljao Knickse: Blokada kakva se rijetko viđa!

All-Star vikend je gotov, a to znači da momčadi kreću s ozbiljnijim poslom u završnici regularnog dijela NBA sezone

U ranim jutarnjim satima petka odigrane su prve utakmice nastavka regularnog dijela sezone NBA lige nakon što je odrađen tradicionalni All-Star vikend. Na parket su se vratili i prvaci Cleveland Cavaliersi predvođeni najboljim košarkašem današnjice - LeBronom Jamesom.

Žrtva Cavsa bili su New York Knicksi koji su u Quicken Loans Areni poraženi s uvjerljivih 119:104. Obično se kaže da prava NBA sezona započinje nakon All-Star vikenda kada momčadi kreću u lov na doigravanje i što bolja mjesta u njemu. Tu je tezu opravdao Cleveland u sinoćnjoj utakmici, a to se posebno odnosi na Jamesa koji je upisao 48. triple-double karijere. Iako je zabio svega 18 koševa, James je ubilježio 15 asistencija, 13 skokova i tri blokade! Neke od asistencija bile su vrlo atraktivne dok su blokade bile brutalne!

Njegove žrtve bili su Derrick Rose (dvaput) i Courtney Lee. Posebno je impresivna bila blokada na Leeju pred sami kraj utakmice. Igrač Knicksa presjekao je LeBronovo dodavanje i krenuo uz aut-liniju prema obruču, no James nije odustao već je krenuo u lov za suparnikom. Kada je Lee pokušao položiti loptu u trku ga je monstruoznom blokadom zaustavio krilni igrač Cavsa. Loptu je doslovno zadržao na tabli u trenutku blokade i tek ju pri padu spustio. Taj potez izazvao je erupciju oduševljenja u dvorani, te najavio oštriji završetak regularnog dijela sezone kako od Cavsa tako i od Kralja Jamesa.

Podsjetimo, slučnu je blokadu iz trka imao i u lanjskoj sedmoj utakmici velikog NBA finala protiv Golden State Warriorsa. U samoj završnici Andre Iguodala krenuo je sam prema obruču, no nije računao na jureći "vlak" pod imenom LeBron koji ga je blokirao i spriječio slavlje Warriorsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider