Košarka
SPORTOVI
Košarka
CIRKUS

LeBron isforsirao da on i sin uđu u povijest, ali Bronny se očekivano nije proslavio

Počela je nova NBA sezona, a LeBron se pobrinuo da sve oči budu uperene u njega.

LeBron i Bronny James (Foto: Afp)

Već prve večeri nove NBA sezone ispisana je povijest jer su u 110-103 domaćoj pobjedi Los Angeles Lakersa protiv Minnesota Timberwolvesa po prvi put na parketu u istoj momčadi zaigrali otac i sin, LeBron i Bronny James, dok su branitelji naslova Boston Celticsi u 132-109 domaćoj pobjedi protiv New York Knicksa ubacili rekordnih 29 trica.

Nikada dosad u gotovo 80-godišnjoj povijesti NBA lige nije se dogodilo da istovremeno u njoj nastupaju otac i sin, a kamoli da su članovi iste momčadi. Otac i sin James ne samo da su suigrači već su odmah u prvoj utakmici imali priliku istovremeno biti na terenu.

Legendarnom 39-godišnjem LeBronu Jamesu, najboljem strijelcu u povijesti lige, ove sezone se u dresu Lakersa pridružio njegov 20-godišnji sin Bronny, a novi trener momčadi J.J. Redick je točno četiri minute prije kraja prvog poluvremena uveo oca i sina Jamesa zajedno u igru te su odigrali 2:41 minutu prije nego što je Bronny izašao.

LeBron je isforsirao da Lakersi na draftu uzmu njegovog sina koji inače vjerojatno ne bi ni bio izabran u neku NBA momčad.

"Obitelj je uvijek bila na prvom mjestu. Izgubio sam mnogo vremena zbog ove lige i zato je ovaj trenutak u kojem sam na svom radnom mjestu mogao raditi sa svojim sinom jedan od najvećih darova koje sam dobio od Onoga gore i zato ću ga pokušati maksimalno iskoristiti", kazao je LeBron James po završetku susreta.

LeBron i Bronny James LeBron i Bronny James (Foto: Afp)

Bronny kratko igrao, nije napravio ništa

Lakersi su mirno kontrolirali završnicu utakmice, a najzaslužniji za pobjedu bio je Anthony Davis sa 36 poena i 16 skokova, Rui Hachimura je dodao 18, a LeBron James 16.

Bronny je na terenu proveo samo tih 2:41 minuta i za to vrijeme upisao jedan skok u dva promašaja iz igre, jedan za dva i jedan za tri. U sastavu Minnesote Anthony Edwards je postigao 27 koševa, a Rudy Gobert 13 uz 14 skokova.

Nakon što su podigli novu zastavu NBA prvaka pod svod dvorane, svoju ukupno 18., branitelji naslova Celticsi uvjerljivo su u svom Gardenu nadigrali Knickse prvenstveno zahvaljujući fenomenalnoj šuterskoj večeri.

Celticsi postigli rekordnih 29 trica

Već nakon prvih 12 minuta bilo je 43-24 za Celticse, tih 19 razlike je bilo i na poluvremenu (74-55), da bi se u zadnjih 12 minuta ušlo s rezultatom 113-87 te je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Celticsi su sa 29 pogođenih trica izjednačili NBA rekord Milwaukee Bucksa iz prosinca 2020. godine, čak je sedam domaćih igrača pogodilo bar jednu tricu, posljednja je stigla 8:54 minuta prije kraja, no u preostalom vremenu unatoč očiglednoj želji za postavljanjem apsolutnog rekorda nisu uspjeli zabiti i 30., promašili su svih preostalih 13 šutova s distance.

Najbolji u domaćim redovima bio je Jayson Tatum sa 37 ubačaja, od toga osam trica, uz 10 asistencija, Derrick White je dodao 24, a Jaylen Brown 23. Kod Knicksa su po 22 poena ubacili Jalen Brunson i Miles McBride.

NBA:

  • Boston - New York 132-109
  • LA Lakers - Minnesota 110-103

Luka Modrić Modrić nakon ludog preokreta: "Zna se što želim, ali o svemu na kraju odlučuje Mister" divider

Monaco - Crvena zvezda Srbi u šoku nakon novog potopa: "Ovo boli, samo je jedna momčad gora od Zvezde, a tek nam dolazi Barca" divider

Ante Čulina Čulinu snimala kamera cijelu utakmicu: "S obzirom na tri točke pritiska koje je imao, odradio je Hajduk i Slaven jako dobro" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX