Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čovjek ne odustaje

Ludi otac ponovno "briljira": Napao trenera Lakersa, "spustio" ga vlastiti sin

LaVar Ball kritizirao je trenera Lakersa u čiju je obranu stao i njegov sin Lonzo.

LaVar Ball (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LaVar Ball jedna je od glavnih priča NBA lige ove sezone. Otac rookieja Lakersa Lonza Balla zbog svojih je često kontroverznih izjava prava atrakcija i mamac za medije, ali Lakersima njegovi ispadi nisu posebno zabavni. Zbog njega su čak donijeli takozvano ''LaVarovo pravilo'' koje predstavnicima medija brani prilaz dijelu tribina na kojem se nalaze roditelji i prijatelji igrača.

Razlog je jasan – LaVar se već godinama voli miješati u posao trenera njegovih sinova, u ovom slučaju Lukea Waltona. U dvorani Lakersa možda vlada svojevrsna cenzura, ali to nije spriječilo LaVarove kritike – najpoznatiji otac NBA-ja javio se iz Litve gdje je odveo svoja druga dva sina, LiAngela i LaMela, koji će zaigrati za Prienu Vytatutas.

''Vidite da igrači više ne igraju za Waltona. On više nema kontrolu nad svlačionicom'', rekao je. Ovo nije prvi put da Ball kritizira Waltona: ranije mu je javno zamjerio da ne zna trenirati njegova sina i da ga loše koristi u zadnjim četvrtinama, koje je Lonzo nerijetko promatrao s klupe.

Waltonova momčad bila je u nizu od devet uzastopnih poraza koji je zaustavljen uvjerljivom pobjedom protiv Atlante. Nakon utakmice oglasili su se Walton i Lonzo koji je demantirao očeve izjave.

''On je odrasli čovjek koji će reći što želi, ja tu ne mogu ništa napraviti. Moj posao je igrati košarku, ne odlučujem tko će biti trener. Ne mislim da je Walton izgubio svlačionicu, on je naš trener i igrat ćemo za njega'', rekao je Lonzo, koji je karakterno daleko od oca i na glasu je kao povučen i miran mladić.

Walton je komentirao da njegov posao nije upitan i da ima apsolutnu podršku vodstva Lakersa, što je na društvenim mrežama potvrdila i većinska vlasnica Lakersa Jeanie Buss.

Lonzo Ball po utakmici bilježi solidnih 10,2 koša, 6,9 skokova i sedam asistencija, ali uz loš postotak šuta od svega 35 posto. Upravo je njegov neortodoksni, po svemu sudeći i prilično neprecizni šut najveći upitnik koji se veže uz 20-godišnjeg beka, a velika odgovornost i tu leži na LaVaru koji je osobno trenirao svoje sinove.

Američki mediji već su nekoliko puta LaVara počastili titulom najgoreg sportskog roditelja, a ovakve izjave sigurno mu neće pomoći u skidanju te etikete. Naravno, upitno je koliko to dira LaVara koji, čini se, ne planira odustati od svoje filozofije koja ga je pretvorila u pravu medijsku senzaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider