Košarka
SPORTOVI
Košarka
hoće li biti dovoljno?

Lakersi se kompletirali, LeBronu se pridružio i Cousins

Cousins je i s Lakersima potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 3,5 milijuna dolara.

DeMarcus Cousins (Foto: AFP) (Foto: Afp)

DeMarcus Cousins, koji je prošle sezone igrao za Golden State Warriorse, odlučio je karijeru nastaviti u Los Angeles Lakersima pridruživši se LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu, s kojim je bio suigrač u američkoj reprezentaciji i New Orleans Pelicansima, dok u siječnju 2018. nije ozlijedio Ahilovu tetivu.

Cousins slovi za jednog od najboljih centara u NBA ligi, a prošle je godine sve iznenadio potpisom jednogodišnjeg ugovora vrijednog 5,3 milijuna dolara s Golden Stateteom, gdje je stigao s ciljem da se domogne naslova NBA prvaka. No, u tome su Warriorse spriječili Toronto Raptorsi i ozljede, a upravo je Cousins bio prva od zvijezda tadašnjih branitelja naslova, koji se ozlijedio na početku doigravanja.

Cousins je i s Lakersima potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 3,5 milijuna dolara, a cilj mu je isti koji je imao i s Golden Statetom - osvojiti naslov prvaka, a na tom putu pokazati formu koja će mu donijeti novi, višegodišnji ugovor dostojan All-Star igrača.

Uz Cousinsa, Lakersi su dogovorili novu dvogodišnju suradnju s iskusnim razigravačem Rajonom Rondom koji će u prvoj godini zaraditi 2,6 milijuna dolara, a nakon toga će imati opciju odlaska iz Lakersa. Rondo je i prošle sezone bio Jamesov suigrač, u LeBronovoj prvoj sezoni u dresu Lakersa. Rondo je prošle sezone odigrao 46 utakmica uz prosječni učinak od 9,2 koša, 8,0 asistencija i 5,3 skoka.

Lakersima se već ranije odlučio vratiti i centar JaVale McGee, a nova lica u zlatno-ljubičastom dresu s kojima će LeBron James i društvo krenuti u borbu za naslov su Danny Green, osvajač NBA naslova s Torontom, iskusni 34-godišnji veteran Jared Dudley koji je stigao iz Brooklyna te 26-godišnji Quinn Cook, bivši razigravač Golden Statea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider