Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Košarka
OVO SE NIJE OČEKIVALO

Debakl zvjezdanih Lakersa, sedmi poraz u nizu šalje ih na godišnji odmor

Jesenas izražene šampionske ambicije Los Angeles Lakersa zaustavljene su već u regularnoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret protiv Phoenix Sunsa uistinu nije bio najbolja opcija za spašavanje ambicija Los Angeles Lakersa. To su i potvrdilo, nakon što je vodeća momčad zapada uvjerljivo slavila, čime su LeBron James, Anthony Davis i ostatak ekipe iz žutog dijela Los Angelesa poslani na planiranje uranjenog godišnjeg odmora.

Prije otprilike tri tjedna situacija za Lakerse nije izgledala dramatično. Pozicija u "play-inu" bila je tu. Nije to ono što su na početku sezone ciljali, nadajući se sigurnom mjestu u doigravanju, no dvije ili tri utakmice više ne bi stvorile problem. Osim toga, vraćao se Anthony Davis i sve je djelovalo pod kontrolom. A onda je uslijedila serija koja je jutros prolongirana na sedam poraza u nizu. Šanse za play-in više ne postoje.

"Kralj" nije mogao pomoći

Već nešto prije utakmice šanse su se smanjile kad je postalo javno da na parketu neće biti LeBrona Jamesa, a nije dugo trebalo da se to u utakmici potvrdi. Bili su Lakersi zapravo "živi" otprilike 20 minuta. Do rezultata 50:50 većinom su bili u vodstvu, a onda ih je presjekla serija Sunsa koja je momčad iz najtoplijeg grada lige odvela do pet poena prednosti na poluvremenu.

Četiri minute treće dionice trebale su da prednost postane dvoznamenkasta i tu je bilo gotovo. Trebale su još dodatne četiri minute da sve ode na 90:68, a do kraja su Lakerski tek uspjeli smanjiti ogromnu prednost do završnog rezultata 121:110.

Tri susreta prije kraja regularnog dijela sezone, na početku jedan od glavnih favorita za titulu ostao je bez ikakve šanse za istu se kroz doigravanje boriti. Deseti Spursi postali su nedostižni.

Gomilanje zvijezda nije bilo dobar pristup

LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook, Carmelo Anthony i Dwight Howard ove sezone idu na raniji godišnji odmor. Događalo se već da takvi igrači ostaju bez doigravanja, no ovo je slučaj gdje se svima to dogodilo dok su suigrači. Uistinu nevjerojatno.

Prema Basketball-referenceu, Lakersi su na početku sezonu bili drugi favorit za titulu prema ponudi kladionica, odmah iza Brooklyn Netsa. Netsi također nemaju sezonu kakva se očekivala, no oni će u borbu za titulu svakako, a tamo se kreće od nule. Odakle će sad krenuti Lakersi? To trenutno nitko ne zna.

Rezultati svih utakmica:

Utah - Memphis 121:115 (produžetak)
Indiana - Philadelphia 122:131
Orlando - Cleveland 120:115
Brooklyn - Houston 118:105
Miami - Charlotte 144:115
Toronto - Atlanta 118:108
Chicago - Milwaukee 106:127
Minnesota - Washington 114:132
Oklahoma City - Portland 98:94
Denver - San Antonio 97:116
Sacramento - New Orleans 109:123
Phoenix - LA Lakers 121:110

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider