Košarka
SPORTOVI
Košarka
tri sezone bez pomaka

Nakon Magica iz Lakersa otišao i trener: Dolazi LeBronov trener iz šampionske momčadi Cavsa?

Iako se nakon odlaska Magica Johnsona očekivao ostanak Lukea Waltona, to se ipak nije dogodilo...

Luke Walton i Tyronn Lue (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan od najvećih NBA klubova Los Angeles Lakersi objavili su kako su sporazumno raskinuli ugovor s trenerom Lukeom Waltonom.

Walton je na klupu Lakersa stigao u ljeto 2016. godine, ali niti u jednoj od tri sezone provedene na klupi 16-erostrukih prvaka nije izborio plasman u doigravanje uz ukupni omjer pobjeda i poraza 98-148.

Tri godine bez značajnog pomaka

Prije dolaska u Lakerse Walton je bio pomoćnik Steveu Kerru u Golden State Warriorsima s kojima je osvojio naslov 2015. i igrao u finalu 2016. godine. Dok je Kerr izbivao zbog bolesti mijenjao ga je i na poziciji glavnog trenera početkom sezone 2015/16. No, s Lakersima, koji su posljednji put igrali u doigravanju još 2013. godine, nije uspio ostvariti pozitivan pomak, štoviše niti dolazak LeBrona Jamesa prošloga ljeta nije donio ništa dobra jer su Lakersi ostvarili samo dvije pobjede više no sezonu ranije.

"Zahvaljujemo Lukeu na predanom radu u protekle tri sezone i želimo mu sreću nastavku karijere", objavio je generalni menadžer Lakersa Rob Pelinka.

Nakon što je prije tri dana Magic Johnson odstupio s dužnosti predsjednika Lakersa, a vlasnica kluba Jeanie Buss pružila podršku Waltonu činilo se kako će trener zadržati svoju poziciju, no to se ipak nije dogodilo.

Walton u Kingsima, Lue opet s LeBronom?

Ipak, čini se kako Walton neće dugo biti nezaposlen jer su interes za njegove usluge iskazali Sacramento Kingsi koji su nakon neulaska u doigravanje otpustili trenera Davea Joergera.

Kao najveći kandidati za novog trenera Lakersa slove bivši trener Cleveland Cavaliersa Tyronn Lue i sadašnji pomoćnik u Philadelphia 76ersima Monty Williams. Lue je s Cavsima i Jamesom 2016. osvojio naslov NBA prvaka, dok je Williams od 2010. do 2015. bio glavni trener u New Orleans Pelicansima gdje je tri sezone vodio i Anthonyja Davisa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider