Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi izbornik

Košarkaši moraju pobijediti Švedsku: Upitna su dva igrača, ali vraća se kapetan

S novim izbornikom Damirom Mulaomerovićem košarkaši se spremaju za dvoboj protiv Švedske.

U studenom prošle godine protiv Finske i Slovenije nedostajalo je tako malo. Hrvatski košarkaši tada su upisali dva minimalna poraza, ali su se zato pokazali neki novi, talentirani i borbeni klinci.

U nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sada idu pod izborničkom palicom Damira Mulaomerovića, koji ih je okupio u Zagrebu.

Hezonja i Simon su upitni za kvalifikacije

"Jako dobro poznajem ove momke. Neke sam trenirao, s nekima sam proveo određeno vrijeme. Siguran sam da su svi spremni i kad se pobijedi, onda su svi dobri. Mislim da ćemo se dobro spremiti, vjerujem u njih, vjerujem da ćemo pobijediti", rekao je izbornik.

Košarkašima slijede dva susreta sa Šveđanima, prvi na domaćem terenu u petak, drugi u gostima idućeg ponedjeljka. Mulaomerović je pozvao 24 igrača, a samo 12 ući će ih u zapisnik. Zbog klupskih obaveza najvjerojatnije otpadaju Kruno Simon i Mario Hezonja.

"Oba igrača imaju stvarno veliku želju doći i igrati, a što se tiče Simona postoji šansa da dođe na drugu utakmicu", rekao je izbornik.

Vraća se Filip Krušlin u reprezentaciju

No zato se u reprezentaciju vraća kapetan, Filip Krušlin, igrač talijanskog Dinamo Sassarija.

"Ovo je potpuno drugačije od kluba. Nije bitno koliko igraš, koliko zabiješ, bitno je da napraviš ono što se traži od tebe i to je najvažnije za ekipu. Nadam se da ćemo sve uspjeti pretočiti na teren", rekao je Krušlin.

A kako protiv Šveđana? Momčad je to bez zvučnih imena, trenutačno drugoplasirana u našoj kvalifikacijskoj skupini. Slovence su pošteno namučili, a Fince dobili.

Pobjeda protiv Švedske je imperativ

"To je jedna atletična, brza ekipa. Igraju brzu košarku. Bit će to vrlo interesantno, trebamo ih zaustaviti u napadu. Bit ćemo spremni, dobro smo ih skautirali", rekao je izbornik.

Da bi prošla dalje, u sljedeći krug kvalifikacija, Hrvatska u skupini sa Slovenijom, Švedskom i Finskom ne smije biti posljednja. Nakon dva uvodna poraza, pobjede nad Šveđanima stižu kao imperativ.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider