Košarka
SPORTOVI
Košarka
DRUGO VELIKO POJAČANJE

Spektakularno pojačanje Cedevite Junior: Kruno Simon vraća se u Zagreb!

Iz Cedevite Junior su danas objavili dolazak velikog pojačanja, Krunoslava Simona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite Junior već u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni pokazuje ozbiljne namjere napasti titulu državnog prvaka. Samo tri godine nakon što je njihova glavna momčad preselila u Sloveniju, ujedinivši se s ljubljanskom Olimpijom.

Svoje ambicije pokazali su već drugim ovosezonskim velikim pojačanjem i sigurno najvećim pojačanjem koje će neki hrvatski klub ove sezone u svoje redove dovesti. Novi član Cedevite Junior je Krunoslav Simon.

Cedevite Junior je tako nešto već jučer najavila "teaserom" na svojoj Instagram stranici, a Simon u klub dolazi kao dvostruki prvak Europe s Efesom, gdje je u sezoni 2020./2021. igrao posebno bitnu ulogu.

Drugo veliko ovosezonsko pojačanje

Simon je inače pravi "late bloomer" europske košarke, budući da je sve do 2012. godine igrao za KK Zagreb, kad se kao 27-godišnjak uputio u Unicaju, gdje je proveo jednu sezonu, nakon čega je po dvije proveo u Lokomotiv Kubanu te Olimpiji Milano, prije nego što je 2017. preselio u Tursku, gdje je s Efesom postigao najveće uspjehe svoje košarkaške karijeri.

Dugo godina je i standarni hrvatski reprezentativac te je nastupio i na netom završenom Eurobasketu. Iako mu je 37 godina, sam Kruno tvrdi kako se sportskim stilom života doveo u formu koja mu dozvoljava da još uvijek igra na visokoj razini, što će u Cedeviti Junior svakako pokušati napraviti.

On je drugo veliko ovosezonsko pojačanje ove momčadi, nakon što je već prošlog tjedna potvrđen dolazak još jednog hrvatskog reprezentativca, 32-godišnjeg Pavla Marčinkovića.

Nema sumnje, nakon što su prošle sezone dogurali do četvrtog mjesta na ligaškoj ljestvici te su u doigravanju eliminirani u polufinalu od Cibone, Cedevita Junior ove sezone ima namjeru napraviti nešto više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider