Košarka
SPORTOVI
Košarka
ON JEDNOSTAVNO MELJE

Kriza je bila kratka, Dončić još jednom potvrdio koliko fantastičan može biti

Slovenski košarkaš još jednom ove sezone bio je senzacionalan.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Nova partija Luke Dončića u NBA ligi samo je potvrdila da i najbolji moraju imati razdoblje kad će njihove performanse biti ispod razine na koji su navijače navikli.

Da, Luka Dončić imao je statistički slabije večeri, isto tako nitko ne skriva da je spojio četiri utakmice bez double-double učinka, što mu se nije dogodilo od početnih mjeseci njegove NBA karijere. Ali, partija protiv sjajnih Trail Blazersa dokaz je da je samo malo odmarao svoje arsenale.

Eksplozija nakon par slabijih partija

Naime, Slovenac je u pobjedi Dallas Mavericksa 117:112 upisao 42 poena, uz šuta 13/22 iz igre, dok je u posljednje vrijeme problematična slobodna bacanja ubacio 15 od 18. Svemu tome pridodao je 13 skokova i deset asistencija.

Time je zadržao poziciju prvog strijelca lige, s tim da je ove sezone i ozbiljan kandidat za uzeti MVP nagradu.

U prosjeku ubacuje 33.6 poena, uz 8.3 skokova i 7.9 asistencija. Više nego impresivna statistika, a ovom partijom je čak poništio i tvrdnje o statistički najlošijem tjednu karijere. 

Dallas je trenutno na omjeru od sedam pobjeda i pet poraza, no uz ovakve partije svog najboljeg igrača ne moraju brinuti. Bit će oni i ove sezone ozbiljni "contenderi".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider