Košarka
SPORTOVI
Košarka
UZ KOMENTAR DAMJANA RUDEŽA

VIDEO Kreće "play-in" NBA doigravanja, Ivica Zubac noćas na parketu

Ivica Zubac noćas će se sa svojim Clippersima pokušati pridružiti Bojanu Bogdanoviću u doigravanju.

Nakon standardno duge regularne NBA sezone, vrijeme je za doigravanje. Isto započinje za vikend, no prije toga ćemo popratiti i "play-in" nadmetanje, u kojem će se između osam momčadi tražiti još četiri sudionika "post seasona".

U prilogu Dnevnika Nove TV najavljeno je ono najvažnije, s naglaskom na susret koji će Los Angeles Clippersi, Ivice Zubca, odigrati protiv Minnesote Timberwolvesa. 

Pobjedom, Clippersi idu direktno u play off gdje ih čeka jedna od najboljih momčadi lige - Memphis.Time bi se Zubac u doigravanju pridružio Bojanu Bogdanovići čiji Utah Jazz čeka susret protiv Dallas Mavericksa.

U analizi smo pomoć potražili od bivšeg NBAjevca, Damjana Rudeža.

"Upitno je kakva će bit Zupčeva uloga, iako je pokazivao stvarno fantastične brojke. Trener Clippersa, Tyrone Lue, ima tendenciju igrati s niskom postavom pa ćemo vidjet kako će to izgledat kad krene playoff, hoće li se okrenuti Zupcu", rekao je Rudež

Da bi mu trebao nastaviti vjerovati kažu i Zupčeve brojke ove sezone. U prosjeku deset koševa i gotovo devet skokova po utakmici te impresivnih 25 double double učinaka u 76 odigranih utakmica.

S druge strane, naš najbolji košarkaš, Bojan Bogdanović, na prosjeku je od 18 koševa i gotovo pet skokova, uz solidan šut za tri poena od gotovo 40 posto. Uz to, i tri double double učinka u regularnom dijelu.

"Bogdanović je nastavio fantastično igrati, ima puno povjerenje uprave i kluba te suigrača i trenera, njima se dogodio peh s Joe Inglesom, kojeg su i trejdali, ali je Bojan nastavio stvarno s odličnim igrama, pun je samopouzdanja i nema sumnje da će tako i nastaviti", stav je Rudeža.

Prema kladionicama, najveće šanse za naslov ima najbolja momčad lige Phoenix. Na taj put će bez Darija Šarića, koji još uvijek nije spreman nakon teške operacije prednjeg križnog ligamenta.

"Bilo bi mi drago zbog Šarića, da on to osvoji, iako mi je jako krivo da on ne može sudjelovat u tome. Ali, ako bih morao sad jednu ekipu reći, to bi bio Milwaukee", dodao je Rudež i nešto o Šariću.

Onaj koga Rudež sigurno neće istaknuti su LA Lakersi, budući da LeBron i društvo playoffa vidjeti neće. Umjesto Franka Vogela stiže novo ime, a glavna zvijezda momčadi obećava kako će Lakersi biti oni stari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider