Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vukovi imali i +14

Split gubio skoro cijelu utakmicu pa preokretom sredio Cibonu: Pomeli ih u zadnjoj četvrtini!

Vito Kučić je sa 15 koševa i sedam asistencija bio najbolji igrač Splita. Boris Tišma je ubacio 12 poena, a Derek Funderburk je spojio 11 koševa i osam skokova za pobjednike.

Filip Bundović i Dino Repeša (Foto: Ivana Ivanović/Pixsell)

Košarkaši Splita su kao domaćini svladali Cibonu sa 79-72 (15-23, 22-21, 18-19, 24-9) u utakmici 30. kola Prvenstva Hrvatske, preokrenuvši zaostatak devet koševa u zadnjoj četvrtini.

Imala je Cibona i 14 koševa prednosti početkom druge četvrtine, što je bila najveća prednost bilo koje momčadi u ovom dvoboju, u kojem je zagrebačka momčad više vremena provela u vodstvu.

No, ionako kratka rotacija momčadi koju vodi Dino Repeša, bila je dodatno skrećena izostankom kapetana Krešimira Radovčića, što je došlo do izražaja u zadnjoj četvrtini, koju su Splićani dobili 24-9 i tako došli do pobjede kojom su potvrdili drugo mjesto uoči doigravanja za prvaka.

Vito Kučić je sa 15 koševa i sedam asistencija bio najbolji igrač Splita. Boris Tišma je ubacio 12 poena, a Derek Funderburk je spojio 11 koševa i osam skokova za pobjednike.

Ivan Majcunić je sa 22 koša bio najefikasniji igrač Cibone. Filip Bundović je ubacio 18 poena, a mladi Borna Katanović 14.

Split je s učinkom 26-4 na drugom mjestu, a Cibona sa 22-8 na trećem. Aktualni prvak Zadar je na vrhu sa 28-2.

Košarkaši Dubrave su u petak pred svojim navijačima svladali Dubrovnik sa 64-60 i tako ostali na osmom mjestu koje donosi nastup u doigravanju za prvaka. Dubravu su do pobjede predvodili Toni Ročak s 18 koševa i 13 skokova ze Mateo Vidović sa 14 poena. Kod Dubrovčana je najbolji bio Petar Dubelj sa 19 koševa, a 17 je ubacio Javon Levi.

Dubrovnik je s učinkom 13-17 na sedmoj poziciji, a Dubrava sa 12-18 drži osmo mjesto, za koje konkurira i devetopolasirana Šibenka (11-18).

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider