Legendarni BiH košarkaš Samir Lerić našao se u središtu tamošnje javnosti, ali i javnosti u cijeloj regiji nakon što je "uhvaćen" kako u rodnom Mostaru dostavlja pekarske proizvode i od toga živi.

"Ne mogu reći da je ovo posao koji laska, ali se ovog posla ne sramim. Radim pošteno, kakav sam bio i u sportu, sada sam ovdje", rekao je 47-godišnji Lerić za Avaz.

Dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nosio je 12 godina, oblačio ga više od 100 puta, što je rekord, a igrao je i na čak pet završnica europskih prvenstava.

"Normalno da bih volio raditi nešto u sportu, košarci, ali od toga zasad nema ništa. Posljednji angažman imao sam u mostarskom Studentu, ali liga je stala u ožujku i pitanje je kada će se nastaviti", rekao je Lerić i nastavio.

"Iskreno, čak i da liga počne u rujnu, teško da se ponovno mogu vidjeti u košarci, barem u našim okvirima. Kvaliteta je slaba, uvjeti također, mislim da smo prije 20 godina bili bolji! Pored toga, korona je uništila mnogo firmi od kojih su klubovi egzistirali", otkrio je Lerić.

Iz kluba koji je spašavao kao igrač i trener, KK Bosne, nema više nijednog poziva, a još manje iz BiH saveza.

"Kada je trebalo gasiti požare, Lera je bio dobar, a kada treba ne vratiti uslugu, nego jednostavno ispoštovati ono što je normalno i realno, nikoga nema. Međutim, ovo ne znači da bilo kome nešto prigovaram ili nekoga kritiziram, jednostavno stvari prezentiram onakve kakve jesu", kaže Lerić.

Novim poslom bavi se desetak dana.

"Slao sam upite i javljao se na razne adrese. Ljudi iz Klasa su mi se javili i hvala im na tome. Posebno mi je drago što je riječ o domaćoj firmi. Košarkašku karijeru prošao sam bez mrlje, barem ja tako mislim, a tako će biti i u ovom poslu. Sve što počnem, to i završim, bez obzira na to je li riječ o sportu ili nečemu drugom", zaključio je Lerić.