Košarka
SPORTOVI
Košarka
VELIČANSTVENA PARTIJA

Košarkaši Splita demolirali Partizan na gostujućem terenu

Ogromnu pobjedu ostvarili su košarkaški Splita u ABA ligi, na gostovanju kod Partizana, gdje su slavili rezultatom 67:74.

Košarkaši Splita (Foto: Ivana Ivanović / Pixsell)

Veliki korak prema mjestu u doigravanju košarkaške ABA lige napravili su igrači Splita na gostovanju kod Partizana, gdje su slavili rezultatom 67:74.

Splićani su momčad Željka Obradovića slomili u drugoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 27:11, a domaćima nakon toga nisu dozvolili da se u potpunosti vrate u susret.

Partizan pao u Beogradu nakon 27 godina

To je prva pobjeda Splita u Beogradu protiv Partizana nakon čak 27 godina, odnosno tamo je padala čak i šampionska generacija Jugoplastike.

No, momci Slavena Rimca odigrali su fantastičan susret o kojem će se pričati.

Iako je Partizan igrao bez Puntera i Doziera, ovu pobjedu Splita nikako ne treba omalovažiti, jer su svi ostali igrali i tražili pobjedu, koju gosti nisu htjeli ispustiti iz ruku.

Split se postavio hrabro pa eksplodirao u drugoj

Već je prva četvrtina, u kojoj Split nije dozvolio Partizanu da se odvoji pokazala kako su žuti dišli odigrati dobar susret. Gubili su tri puta s po četiri poena razlike, no četvrtinu su završili na 19:17.

Drugu četvrtinu je Vuko otvorio s tricom, no Partizan se vratio u vodstvo, koje su držali nakon tri minute drugog perioda. Bilo je 26:24. A onda se upalio žuti stroj. Tricama Perkovića i Kučića otišli su na +4, a tada je krenuo i američki trojac.

Tricom Funderburka u posljednju se minutu ušlo s 41:30, a do kraja poluvremena još je jednu pogodio Kučić, za ogromnih 44:30.

Partizan pokušao s najboljim što ima, ali Shorter je odradio posao

Partizan je u drugom dijelu na parket izveo najbolje što ima, no Shorter je zaigrao malu simultanku. Vuko je tricom u jednom trenutku utakmicu odveo na 53:34 i tu kao da se utakmica prelomila. Prije posljednje četvrtine Partizan je smanji tek na 14 razlike.

Nakon četiri minute posljednje dionice, Partizan se vratio na jednoznamnkastu razliku, 61:52, no Vuko, Runjić i Shorter pogađaju šest u nizu, vraćaju na 15 i tu je bilo gotovo.

Partizan je do kraja utakmice uspio tek ublažiti rezultat, no činjenica je da su razbijeni na svom vlastitom terenu.

Kod Splita je briljirao Shorter s 18 poena, uz šut 8/13 i bez promašaja za dva poena. Dodao je tome osam skokova i tri asistencije . Devet poena, osam skokova i tri asistencije imao je hrvatski reprezentativac Toni Perković, a 15 je ubacio Sullivan.

Kod Partizana je Nunnaly ubacio deset, a Ponitka, Kaminsky i Avramović po osam poena.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider