Košarka
SPORTOVI
Košarka
Za rubriku vjerovali ili ne

Neviđeni ''uspjeh'' košarkaša Osijeka: Najgora izvedba ikad viđena?

Košarkaši Osijeka pružili su šutersku izvedbu kakva se pamti na hrvatskim, pa i europskim parketima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije neobično da se košarkaši muče s izvođenjem slobodnih bacanja, istina je i da svatko ima pravo na loš dan, ali ono što su napravili košarkaši Vrijednosnica Osijek ipak spada u rubriku vjerovali ili ne. Deseta momčad domaćeg prvenstva u subotnjoj utakmici protiv Hermes Analitice ispucala je 20 slobodnih bacanja i pogodila samo jedno!

Heroj Osijeka koji je spriječio ''nulu'' bio je Aljoša Šarac, bek koji je pogodio jedno od dva bacanja. Filip Krajina promašio je osam šuteva, Jois Venkatesha nije iskoristio nijedno od sedam bacanja, Nikola Turalija promašio je dva, a Domagoj Vrkić jedno.

Osijek je na kraju izgubio 69:61 i nije teško izračunati da bi već polovičan učinak s linije bio dovoljan za pobjedu.

Ovakva izvedba ne pamti se na profesionalnom nivou u Hrvatskoj, pa i Europi. Doista je teško doći do podataka o sličnoj utakmici, pa se nameće pitanje jesu li košarkaši Osijeka možda čak postavili europski ili svjetski rekord za najgori postotak pogođenih bacanja u povijesti profesionalne košarke.

Zanimljivo, prošle je sezone pao NBA rekord za najgori postotak pogođenih slobodnih bacanja u jednoj utakmici. Detroit Pistonsi su šutirali 3/17 ili 17,6 posto, uglavnom zahvaljujući svom centru Andreu Drummondu, jednom od najgorih izvođača slobodnih bacanja u NBA-u, koji je promašio devet od deset bacanja. No, ta izvedba i dalje izgleda barem solidno u usporedbi s pet posto koliko su ostvarili igrači Osijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider