Košarka
SPORTOVI
Košarka
ovo je bilo ludo i divlje

Pogledajte koš za možda i najluđu pobjedu u povijesti sveučilišne košarke!

Košarkaši Missouri Statea gubili su dva razlike, lopte su se dokopali na centru, a na semaforu je bila sekunda do kraja...

Slavlje Missourija nakon trice s centra (Screenshot)

Neviđena sreća pomazila je košarkaške s američkog sveučilišta Missouri State, koji su sa 66:65 slavili protiv Illinois Statea. Pobijedili su košem sa zvukom sirene, ali to nije bio ni blizu klasičnog "buzzer beatera".

Gosti s Illinois Statea vodili su 65:63 svega 7.8 sekundi prije kraja utakmice. Izvodili su loptu ispod svog koša, no bacili su je u ruke domaćina. Lopta mu je izbijena iz ruku i otkotrljala se sve do centra gdje je nastao potpuni kaos u borbi za nju.

Do nje se nekako dokopao Jarred Dixon, koji je odmah s centra ispalio loptu prema košu Illinoisa i - pogodio. U dvorani je odmah krenula luda proslava pobjede, kojom je Missouri popravio svoj omjer pobjeda i poraza na 13-12.

Nakon naknadnog pregledavanja snimke ustanovljeno je da je Dixon ispustio loptu iz ruku 0.1 sekundu prije sirene, odnosno doslovno u posljednji trenutak. Tisućinku kasnije i bilo bi prekasno...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider