Košarka
SPORTOVI
Košarka
Lagano protiv Finske

Košarkaši dobili i petu zaredom: 'Ne bojimo se nikoga, dođite u Ljubljanu'

Unatoč najavama iz stožera hrvatske košarkaške reprezentacije kako je Finska nezgodan i opasan protivnik, Repešini izabranici pregazili su je kao plitak potok!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Roko Leni Ukić u posljednjoj je sekundi položio zabio za pobjedu 88:63!

>> Hrvatska na pragu četvrtfinala: Obranom potpuno slomili Fince!

"Bila je to prava utakmica! Naš je pristup bio vrhunski i zato je izgledalo jako dobro! Pripremili smo se za njih, imamo centre koji znaju dodati. Govorio sam od početka da se od nas može očekivati katastrofa kakvu smo doživjeli u prvom kolu pa do ovog izdanja. No, dokle god imamo zajedništvo i samopouzdanje ne trebamo se nikoga bojati", rekao je Ukić nakon utakmice.

Sljedeći protivnik su Talijani u subotu, a u petak je dobro došao dan odmora.

"Prvi put imamo priliku da se ne provlačimo do četvrtfinala nego da tamo dođemo s autoritetom. Dosada bi se uglavnom provlačili pa bi izgubili sa zadnjim šutem. Dalje ćemo sve utakmice probati odigrati na ovaj način. Ne gledamo samo prolaz, nego da samo igramo pravu košarku", istaknuo je kapetan.

Damjan Rudež pokazao se kao pravi joker s klupe. Sa svojih pet trica iz osam pokušaja (ukupno 17 koševa), bi je jedan od glavnih junaka utakmice: "Ovo je bila pobjeda momčadi. Znali smo da će biti jako teško da su agresivna momčad, no slomili smo ih", sretan je bio Rudež.

Primjetna je kemija među igračima, nakon poluvremena vratili su se na parket nasmijani, međusobno se zezali...

"Svima nam je drago zbog toga, na poluvrijeme je lakše izaći kad vodiš 20 razlike. Napunili smo se samopouzdanjem i sad to moramo iskoristiti. Talijani su jako su dobra momčad, pozivam stoga navijače da nas dođu podržati. Imamo dan i pol da se pripremimo, imaju puno dobrih igrača i ne očekujem laganu utakmicu", rekao je izbornik Jasmin Repeša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider