Košarka
SPORTOVI
Košarka
idu očevim stopama

Na Gripama se stvara velika momčad: KK Split ima trojicu reprezentativaca, dvojica su sinovi velikana

U Splitu raste jedna velika košarkaška momčad predvođena sinovima hrvatskih velikana ovog sporta.

Nakon što su Hrvatskoj osigurali EURO, dva reprezentativca iz Splita nastavljaju punom parom na Gripama. Pavle Marčinković u odlučujućoj je utakmici Šveđanima zabio 20 koševa, i pogodio 5 trica iz 6 pokušaja, te bio naš najbolji strijelac.

"Pa znači mi puno, ne u smislu sad što sam ja sebe istaknuo, nego znači mi iz razloga što sad imam osjećaj da mi moji suigrači mogu više vjerovati, imam osjećaj da sam nešto i vratio izborniku koji mi je dao priliku", rekao je Marčinković.

A prvu priliku u reprezentativnom dresu izbornik Mršić dao je i drugom žutom - Antoniju Vrankoviću. Ako vam prezime i centarska tehnika izgledaju poznato, da, riječ je o sinu Stojka Vrankovića.

"Velika čast je uvijek obući dres reprezentacije. U nekim mlađim uzrastima sam igrao poput U16, ali ovo je prvi neki službeni nastup za reprezentaciju i bilo je stvarno fenomenalno", rekao je Vranković.

I eto, baš danas je Split potpisao i trećeg hrvatskog reprezentativca - Marina Marića, što je još jedan dokaz koliko se dobro na Gripama radi u posljednje vrijeme.

"Dogodilo se da mi imamo ove godine i jednog slovenskog reprezentativca, jednog bosanskog reprezentativca", kazao je Ivica Skelin, trener KK Splita.

gol expired Dinamo izborio europsko proljeće! Pao je velikan, a Modri su statistički najbolja momčad Europe divider

Žuta družina ove se godine prvi put vratila u ABA ligu nakon 2013.-e. I dok su im mnogi predviđali tešku borbu za opstanak, na Gripama se mogu pohvaliti da su trenutno najbolje plasirana hrvatska momčad u regionalnoj ligi. I to sa prosjekom starosti od 23 godine, što je uvjerljivo najmlađi roster u natjecanju.

"Pa neznam - možda su drugi timovi nas olako shvatili u početku. Ne, šalu na stranu - najmlađu momčad imamo zato što jednostavno naš budžet je takav da moramo dat priliku mladim i neafirmiranim igračima", kaže Skelin.

No uz dobru kemiju sve se posložilo, pa zaista ostaje žal što nakon 7 godina čekanja Gripe zbog korone ne mogu biti pune kada u goste dolaze Zvezda, Partizan, Cibona ili Zadar.

"Da se stvore uvjeti da dođu na tribine, ja mislim da bi to - gorilo", otkriva Marčinković.

"Neznam šta će biti za godinu i pol dana, ne znam šta će sutra biti, tako da ja se nadam. Nadam se da ću bit zdrav, to mi je najbitnije, i da nastavim iskorištavati svoje prilike. Tako mogu pokazati da sam i dalje kadar za reprezentaciju", nadovezao se Marčinković i zaključuje.

"Mislim da smo zasluženo na mjestu kojem jesmo i da se zasluženo o nama priča na taj način. Mislim da se mi moramo koncentrirati na ono što trenutno radimo dobro i ako nastavimo tako radit, ako nastavimo tako izgledati - mislim da samo možemo ići prema gore."

"Glavni kritik je i dalje, najviše gleda neke falinke i detalje koje san falija, ali ponosan je naravno, uvik daje pohvalu kad triba i samo mi govori da san dobar", kaže Vranković i suočava se s neizbježnim pitanjem:

* Što trebate napraviti ti i tvoj kolega da prestanete biti "mali od Stojka i Perasa?

"A mislim još je tu puno, puno stvari za postići i puno uspjeha i svega, ali eto radimo, i jedan i drugi smo marljivi i želimo nekako izaći iz te sjene, tako da ako Bog da i jedan dan hoćemo."

gol expired Realov promašaj i veliki propali talent bankrotirao: Spiskao je milijune raskalašenim životom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider