Košarka
SPORTOVI
Košarka
još malo pa play-off

Vratio se Kevin Durant i ''odmorio'' Stepha Curryja

Regularni dio NBA sezone bliži se kraju, a pred doigravanje se vodećim Warriorsima vratio Kevin Durant.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Zapadu je borba za doigravanje svedena na dvoboj Portlanda i Denvera u kojem Trail Blazersi drže sve u svojim rukama nakon što su sa 101-86 pred svojim navijačima svladali Utah Jazz. Damian Lillard je sa 59 koševa postao novi klupski rekorder po broju ubačenih poena na jednoj utakmici, dok je goste sa 21 košem predvodio Gordon Hayward.

Portland (40-40) može izgubiti mjesto u doigravanju samo ako u preostala dva dvoboja doživi poraze, a Denver (38-41) u preostale tri utakmice ostvari stopostotan učinak.

Uvjerljivo najbolja momčad regularnog dijela lige je Golden State koji je sa 123-101 nadigrao New Orleans u povratku Kevina Duranta nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede koljena. Durant je za Warriorse u povratku odigrao 30 minuta i postigao 16 koševa, uz 10 skokova i šest asistencija.

Steve Kerr je odmarao Stephena Curryja, a sedmoricu domaćih strijelaca s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Klay Thompson sa 20 poena.

Iako im se u momčad vratio Dwyane Wade, košarkaši Chicaga doživjeli su poraz 106-107 na gostovanju kod Brooklyna te time ugrozili svoje izglede za plasman u doigravanje.

U svom povratku nakon ozljede lakta Dwyane Wade je ubacio 14 koševa uz sedam skokova, ali nije uspio pomoći svojim Bullsima da se domognu važne pobjede na gostovanju kod najlošije momčadi NBA lige. Jimmy Butler je predvodio Chicago sa 33 koša, ali je promašio šut kod 103-105 koji je odveo Bullse u poraz. Spencer Dinwiddie je sa 19 koševa uz Carisa LeVerta bio najbolji strijelac Netsa i najzaslužniji za njihovu 20. pobjedu u sezoni, jer je pogodio sva četiri slobodna bacanja u završnici dvoboja.

Chicago (39-41) još uvijek drži osmo mjesto na Istoku s istim učinkom kao i devetoplasirani Miami (39-41). Sedma Indiana (40-40) je u najboljoj poziciji od tri kluba koji su još u borbi za preostala dva mjesta, a šesti Milwaukee (41-39) je pobjedom u Philadelphiji osigurao mjesto u doigravanju.

Wizardsi su izgubili korak s Torontom u borbi za treće mjesto na Istoku, a Heat (39-41) je ostao u igri za preostala dva mjesta u doigravanju, za koja se bore s Chicagom (39-41) i Indianom (40-40) koja je slavila u Orlandu sa 127-112.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider