Košarka
SPORTOVI
Košarka
PELICANSI GA POSLALI KUĆI

Karlo Matković nije zadovoljio u NBA-u, za sada se vraća u Europu

Talentirani hrvatski košarkaš Karlo Matković morat će se još dokazati u Europi prije nego istrči na NBA parkete.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno mjesec dana nakon što su ga New Orleans Pelicansi na NBA draftu odabrali 52. pickom, mladi hrvatski krilni centar Karlo Matković postao je članom Cedevite Olimpije. Time je potvrđeno ono što je nažalost posljednjih dana bilo očito, da u Pelicancima nije pokazao dovoljno za postati članom rostera te NBA momčadi u sezoni 2022./23.

Karlo je bio s Pelicansima na ljetnoj ligi u Las Vegasu, no nije najbolje iskoristio minuta koje je dobio. Protiv Trail Blazersa (poraz 85:68) je startao utakmicu te odigrao 17 minuta, upisavši četiri poena i pet skokova, da bi onda iduće četiri utakmice prosjedio na klupi bez ijedne sekunde na terenu.

Ne vraća se u Megu nego odlazi u Sloveniju

Tako je zapravo već nakon prve utakmice bilo jasno da će Pelicansi poslati 21-godišnjeg košarkaša nazad u Europu. To neće biti u Megu, gdje je Karlo vrlo dobro odigrao posljednju sezonu, nego u Sloveniju.

"Jako sam sretan što ću u nadolazećoj sezoni biti dio Cedevite Olimpije. Jedva čekam stići u Ljubljanu te upoznati nove suigrače i krenuti s pripremama", Karlova je poruka navijačima Olimpije.

Karlo se tako vraća i u konkurenciju za mjesto u reprezentaciji, nakon što ga posljednju akciju nije bilo zbog boravka u Americi. Prije toga je odradio sjajan nastup u Švedskoj, gdje je bio jedan od ključnih igrača u preokretu i pobjedi koja je tog trenutka otvorila nadu, da bi ista bila ugašena susretima protiv Slovenije i Finske za koje nije konkurirao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider