Košarka
SPORTOVI
Košarka
prošli philla i toronto

Kakav kraj za Westbrooka: Lillard zabio 50 i tricu za pobjedu s 10 metara u zadnjoj sekundi

Košarkaši Portlanda, Toronta i Philadelphije pridružili su se Bostonu i Milwaukeeju u drugom krugu NBA doigravanja

Damien Lillard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posebno je impresivna bila je pobjeda Portland Trail Blazersa 118:115 protiv Oklahoma City Thundera, koju im je tricom s više od 10 metara sa zvukom sirene donio Damien Lillard.

Damian Lillard odigrao je utakmicu karijere, postigao 50 koševa, pogodio 10 trica, a posljednjom s više od 11 metara i sa zvukom sirene donio Portlandu pobjedu od 118:115 kojom su Trail Blazersi izbacili Oklahoma City Thunder u prvom krugu NBA doigravanja.

"Nisam želio da suci odlučuju. Vidio sam da sam na dobroj udaljenosti i da imam prostora. Odlučio sam pucati. Čim mi je lopta napustila ruku, imao sam dobar osjećaj. Dan prije sam s trenerom šutirao dalekometne trice. Rekao mi je: 'Jednom ćeš pogoditi jednu takvu'", otkrio je Lillard kako se odlučio na šut s više od 11 metara udaljenosti od koša.

Kad je lopta prošla kroz obruč i mrežicu, Lillard je visoko uzdignutom rukom počeo mahati prema klupi s igračima Oklahoma Cityja, dok su mu njegovi suigrači hrlili u zagrljaj. Portland je doista učinio pothvat jer je na sedam minuta prije kraja prednost gostiju bila 15 koševa (107:92).

No Lillard i suigrači nijednog se trenutka nisu predavali. Najbolji igrač Portlanda već je u prvom poluvremenu postigao 34 koša, a u završnici dvoboja pridružio mu se C. J. McCollum, koji je od svojih 17 poena 10 ubacio u zadnjoj četvrtini. I Maurice Harkless završio je sa 17 koševa, dok je Enes Kanter uz 13 poena skupio i 13 skokova.

Russell Westbrook još je jednom bio na triple-double učinku sa 29 koševa, 14 asistencija i 11 skokova, dok je Paul George ubacio 36 poena uz devet skokova. No ostat će upamćeno da je on čuvao Lillarda kad je junak Portlanda pogodio pobjedničku tricu.

Trail Blazersi pobjedom su si kupili dodatne dane odmora jer će ime suparnika u konferencijskom polufinalu najranije saznati u noći s četvrtka na petak (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu, kad će šestu utakmicu igrati San Antonio i Denver, a Spursi će pred svojim navijačima pokušati izboriti odluku u Denveru.

Ludu tricu Lillarda pogledajte ovdje.

Nuggetsi su do vodstva 3-2 došli uvjerljivom pobjedom od 108:90, s time da su u jednom trenutku u zadnjoj četvrtini domaći imali i +30 (99:69). Jamal Murray je sa 23 koša bio najbolji među sedmoricom dvoznamenkastih strijelaca Denvera, a Nikola Jokić je uz 16 koševa imao 11 skokova i osam asistencija. Will Barton ubacio je 17 poena za domaće, a Garry Harris 15. Za San Antonio su po 17 koševa postigli DeMar De Rozan i LaMarcus Aldridge, koji je uz to imao i 10 skokova.

Nakon što smo saznali da su Milwaukee i Boston opravdali svoj status prvog i četvrtog nositelja, to su isto učinili drugi i treći nositelj na Istoku, Toronto i Philadelphia, koji će činiti drugi par konferencijskog polufinala.

Uvjerljivim pobjedama pred svojim navijačima Raptorsi i Sixersi izborili su prolaz u drugi krug u pet utakmica.

Orlando nijednom nije vodio u Torontu, a prednost domaćih rasla je do +37 na polovici zadnje četvrtine, pa konačnih 115:96 i nije rezultatski tako bolan poraz. Kawhi Leonard s 27 koševa, uz šut 8/11 iz igre, i Pascal Siakam sa 24 poena, bili su najbolji strijelci Toronta. Kyle Lowry dodao je 14 koševa uz devet asistencija. Kod Orlanda je D. J. Augustin ubacio 15, a Terrence Ross i Wes Iwundu po 12 poena.

Gotovo identičan razvoj događaja vidjeli su i navijači Philadelphije. Završilo je 122-100 za 76-erse, ali su Brooklyn Netsi u jednom trenutku zaostajali za 39 koševa, ubacivši svega 31 poena u prve dvije četvrtine.

Joel Embiid je trebao samo 20 minuta kako bi ubacio 23 koša i ostvario 13 skokova. Ben Simmons je postigao 13 koševa, Tobias Harris 12, a J. J. Reddick i James Ennis po 11. Svih 13 igrača Philadelphije koji su dobili priliku upisali su se u strijelce. Strijelce Netsa su predvodili Rondae Hollis-Jefferson sa 21 košem i Caris LeVert sa 18.
 

NBA doigravanje - 1. krug

ISTOČNA KONFERENCIJA
Toronto - Orlando 115-96
(Toronto je sa 4-1 prošao u konferencijsko polufinale)

Philadelphia - Brooklyn 122-100
(Philadelphia je sa 4-1 konferencijsko polufinale)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Denver - San Antonio 108-90
(Denver vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)

Portland - Oklahoma City 118-115
(Portland je sa 4-1 prošao u konferencijsko polufinale)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider