Košarka
SPORTOVI
Košarka
RAZBIJENI NUGGETSI

Jusuf Nurkić napravio je Nikoli Jokiću nešto što mu se nije dogodilo gotovo 200 utakmica

Najjaču utakmicu protekle večeri u NBA ligi odigrali su Portland Trail Blazers i Denver Nuggets.

Nikola Jokić i Jusuf Nurkić (Foto: Afp)

Nakon lošeg otvaranja NBA sezone uz teški poraz od Utah Jazza, Denver Nuggets vratili su se na pravi put s dvije pobjede, no sad je došao novi težak poraz.

Na svom parketu savladala ih je momčad koja je u sezonu ušla fantastično, Portland Trail Blazers i to vrlo uvjerljivo, rezultatom 135:110.

Dvoboj sjajnih balkanskih centara

Sam dvoboj bio je zanimljiv i zbog centarskog dvoboja Nikole Jokića protiv Jusufa Nurkića, kojeg je podosta uvjerljivo dobio centar iz Bosne i Hercegovine.

Nurkić nije bio suviše napadački raspoložen pa je ubacio 13 poena uz šut iz igre od 33 posto te je tome dodao 12 skokova, no igrom u obrani Jokića je učinio neprepoznatljivim.

MVP protekle dvije sezone ostao je na po devet poena, skokova i asistencija, a dokaz kakav posao je Nurkić napravio možemo naći pogledamo li u prošlost.

Posljednji slučaj kad je Jokić ostao ispod deset postignutih poena datira na 28. veljače ove godine, također u utakmici protiv Portlanda. Tada je ostavljen na osam, no upisao je 11 asistencija i 18 skokova. Moćan podatak pronašli smo kad smo tražili utakmicu bez ijedne dvoznamenkaste rubrike.

Ako zanemarimo susret protiv Toronta u NBA bubbleu, iz kolovoza 2020. godine, kad je odigrao tek osam minuta s klupe, Jokić je posljednji takav susret odigrao 8. ožujka 2020. godine protiv Cleveland Cavaliersa. Tada mu je u svakoj od glavne tri rubrike pisala brojka 8.

Od tada je Jokić odigrao 190 utakmica regularne sezone i doigravanja i svaki put je bio iznad tih brojki, a pedesetak puta upisao je triple double. Očito je da Nurkić ima recept kako zaustaviti svog srpskog kolegu ili ga barem svesti na ovakve, za njega nespecifične brojke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider