Košarka
SPORTOVI
Košarka
otkrio razlog otkaza

Hamilton iskreno o hrvatskoj reprezentaciji: "Slomilo mi se srce''

Justin Hamilton potencijalni je hrvatski reprezentativac koji igra na poziciji centra, a uz to ima i karakteristike beka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potencijalni hrvatski reprezentativac i centar Brooklyn Netsa Justin Hamilton razgovarao je s novinarom Croatian Sportsa Denisom Svirčićem nakon velike pobjede njegove momčadi protiv Los Angeles Clippersa. Hamilton je govorio o propuštanju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru te potencijalnom nastupu na Eurobasketu iduće godine.

* Justin, posljednji put kada smo razgovarali bio si u kombinacijama za nastup za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Nije se dogodilo. Možeš nam reći nešto više oko toga?

"Trebao sam se priključiti reprezentaciji i taman kada sam kretao za Hrvatsku zvali su me iz NBA-a i ponudili ugovor. Slomilo mi se srce, no s druge strane reprezentacija i Bojan Bogdanović su igrali jako dobro u Riju", rekao je centar Brooklyn Netsa.

* Je li bio tvoj izbor da odbiješ poziv reprezentacije?

"Moj agent je tako tražio od mene".

* Jesi li gledao utakmice Hrvatske u Riju.

"Jesam. Nekoliko njih. Bilo je jako dobro vidjeti reprezentaciju ponovno na Olimpijskim igrama".

* Vidiš li se u reprezentaciji?

"Ne znam. Bilan je igrao jako dobro, ima još nekolicina igrača koji su bili odlični prošle sezone. Vidjet ćemo".

* Hoćeš li biti na raspolaganju Hrvatskoj za Eurobasket iduće godine?

"Vidjet ćemo. Nisam siguran o kojim datumima se radi. Vidjet ćemo".

Hamilton, bivši igrač Cibone čija je majka Hrvatica ove sezone ima solidne minute i minutažu u Netsima. U prosjeku igra 23 minute, te upisuje 7.8 poena, 4.5 skokova, asistenciju te po pola ukradene lopte i blokade. Zanimljivo, postiže u prosjeku 1.4 trice po utakmici, a takav profil centra bi jako dobro legao našoj reprezentaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider