Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Konačno smo dočekali''

Zdovc za Novu TV o povijesnom uspjehu Slovenije i po čemu je Dončić sličan Draženu

Trener Cedevite Jure Zdovc za Novu TV prokomentirao je čudesnu igru Slovenije i njezine šanse da se popne na krov Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom povijesnog uspjeha Slovenije na Eurobasketu reporter Nove TV, Saša Lugonjić, razgovarao je s legendom slovenske košarke i aktualnim trenerom Cedevite Jurom Zdovcom.

''Mislim da smo svi mi koji smo bili u toj reprezentaciji, radili i stalno najavljivali tu medalju konačno dočekali da je Slovenija ušla u to finale. Apsolutno zasluženo, igraju vrhunsku košarku. Prava su ekipa što je isto jako bitno i nisam iznenađen da su tu gdje jesu'', izjavio je Zdovac te nastavio:

''Vjerujem da Slovenija može do kraja, ali neće im biti lako. Posebno ako će igrati protiv Srbije. Oni su po meni jedina ekipa koja uz Sloveniju igra konstantno dobro. Koja možda igra drugu košarku, ali igra jako dobru obranu. Mislim da Slovenija pored Grčke nije naletjela na takvu ekipu. Rusi možda više leže Slovencima, ali su isto dokazali da ih se ne smije podcijeniti.''

Ova reprezentacija Slovenije specifična je po tome što se prvi put u njenom dresu pojavio senzacionalni 18- godišnji Luka Dončić.

''Mislim da je Luka Dončić u biti ta prevaga, prvi put je ove godine na prvenstvu. Ne bih podcjenjivao sad ostale, ali mislim da bez njega ne bi došli ovako daleko. Mali je stvarno čudo i možemo biti samo veseli da ga imamo.''

Na kraju smo ga upitali kako komentira usporedbu njega i Dražena Petrovića s kojim je igrao za reprezentaciju bivše države.

''Teško je sada uspoređivati njega i Dražena. Ono što im je slično da su se obojica fizički razvili u tim godinama. Luka je fizički već dosta razvijen. Dražen je bio više strijelac, dok Luka ipak igra drugačiju košarku, više kreira, ima pregled igre i vrhunska dodavanja. Kažem još jednom, nadam se da će još napredovati i još dugo igrati za Sloveniju'', zaključio je slovenski stručnjak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider