Košarka
SPORTOVI
Košarka
čestitamo svima!

Juniori Cibone pobijedili Crvenu zvezdu i osvojili ABA ligu: Prkačin MVP završnice!

Juniori Cibone osvojili su ABA ligu pobjedivši u finalu vršnjake iz Crvene zvezde.

Juniori Cibone s trofejem ABA lige (Screenshot službena stranica Cibone)

U prepunoj dvorani ”Vijuš” u Slavonskom Brodu juniori Cibone uvjerljivom su predstavom srušili Crvenu zvezdu i u Zagreb donose trofej ABA Lige!

Cibona je slavila rezultatom 73:68, ponajviše zahvaljujući dvojcu Roko Prkačin - Sandro Rašić. Cijeli izvještaj s utakmice košarkaškog kluba Cibone pročitajte u nastavku.

"Prvo smo poluvrijeme gledali dobru, dinamičnu utakmicu u kojoj se Cibona bolje snalazila, imala je kontrolu nad utakmicom a šuterski su bili raspoloženi i jedni i drugi. Roko Prkačin je postigao 16 poena i 3 skoka, Sandro Rašić je ubacio 14 i to 4 trice iz 5 pokušaja.

Predvođena upravo tim dvojcem Cibona je krenula odlučno u nastavak kad je odmah na startu nastavio rešetati Rašić sa još jednom tricom da bi susret završio sa 25 poena od čega čak 7 trica iz 12 pokušaja, Prkačin sa 23 poena, 8 skokova i 6 asista.

Posebno priznanje dobio je Roko Prkačin koji je proglašen za MVP-a finalnog turnira. U polufinalnoj utakmici s Cedevitom bio je najbolji igrač utakmice sa 26 poena, 14 skokova i i 4 asista da bi u finalu nastavio jednakim ritmom ubacivši 23 poena sa 8 skokova i 6 asista.

U najbolju petorku turnira uvršten je Cibonin dvojac Roko Prkačin i Sandro Rašić, zajedno sa Cedevitinim Rokom Radovićem, Igokeinim Daliborom Ilićem i Bojanom Tomaševićem iz Crvene zvezde".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider