Košarka
SPORTOVI
Košarka
Eksplozija Mitchella

Sjajna večer hrvatskih košarkaša: Još jedan ''double-double'' Šarića, odlični Bogdanović i Bender

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je odličan u pobjedi svojih Philadelphia 76ersa upisavši ''double-double'', a odličan učinak ostvarili su i Bojan Bogdanović i Dragan Bender u porazima Indiana Pacersa i Phoenix Sunsa.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Philadelphia 76ers Darija Šarića slavila je protiv Miami Heata kod kuće sa 103-97.

Šarić je odigrao 33 minute za Philadelphiju i upisao svoj deveti ''double-double'' sezone sa 17 koševa (šut iz igre 7/13, trice 3/7), deset skokova , četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Ben Simmons je bio najučinkovitiji kod Sixersa s 20 poena, a ''double-double'' je upisao i Joel Embiid s također 17 koševa i 11 skokova.

Kelly Olynyk je predvodio Miami s 19 koševa.

Philadelphia je imala prednost od 26 koševa nakon tri četvrtine zahvaljujući odlično odigranoj obrani koja je ograničila Miami na šut iz igre od 32,8 posto. No tada Heat pojačava svoju obranu, u zadnjoj četvrtini gotovo šest minuta drže Sixerse bez koša iz igre te rade seriju od 17-0 i smanjuju zaostatak na 97-92. No onda u zadnje dvije minute Embiid i Simmons pogađaju po koš i Sixersi odlaze na 101-92.

Sixersi su sada s 25 pobjeda i 24 poraza osmi na Istoku.

Bogdanovićevi Indiana Pacersi poraženi su u Charlotti, gdje su ih domaći Hornetsi svladali sa 133-126. Pacersi su primili 49 koševa u prvoj četvrtini, a u prvom poluvremenu su zaostajali čak 18 koševa da bi na sredini treće četvrtine došli do izjednačenja, ali ni jednom nisu prešli u vodstvo.

Indiana (29-24) je trenutačno sedma momčad Istoka.

Najbolji kod Pacersa bio je Victor Oladipo koji je utakmicu završio s 35 poena, dok je Bogdanović u 32 minute na terenu zabio 18 koševa (šut iz igre 5/10, trice 2/5) i tome dodao dva skoka i dvije asistencije.

No to nije bilo dosta da nadigraju Charlottin dinamični duo koji su činili Kemba Walker i Nicolas Batum. Walker je bio najbolji strijelac utakmice, zabio je 41 koš uz devet asistencija, dok je Batum dodao 31 koš od čega je sedam trica.

Odličan učinak u porazu svojih Phoenix Sunsa ostvario je i Dragan Bender. Utah Jazz je sa visokih 129-99 pobijedio Sunse, a Bender je bio na korak do svog prvog ''double-doublea'', u 28 minuta na terenu zabio je 16 koševa (šut iz igre 5/10, trice 4/8) i upisao devet skokova, pet asistencija i jednu blokadu.

Za Jazz (23-28) je ovo četvrta uzastopna pobjeda i šesta u zadnjih osam utakmica.

Mitchell je postigao 40 koševa za Utahu, dok je Ricky Rubio dodao 14 koševa, šest skokova i devet asistencija.

Kod Sunsa najbolji je bio rookie Josh Jackson s 20 poena, dok je Devin Booker ubacio 18 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider