Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ostao i bez sponzora

Izbacili ga iz reprezentacije jer je potpisao za ruski klub!

Švedski košarkaš ruskih korijena Jonas Jerebko potpisao je za CSKA i više ga neće zvati u reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedski košarkaš Jonas Jerebko nedavno je potpisao za moskovski CSKA, a ta odluka, izgleda, nije slegla čelnim ljudima tamošnje košarke jer su odlučili da do daljnjega neće igrati za nacionalnu momčad.

Javili su se još u srijedu te poručili kako su iznenađeni potezom svojeg igrača, ali tad su samo istaknuli kako će porazgovarati s Jerebkom i pokušati shvatiti njegovu odluku. Ali, sad su poručili kako će ga na određeno razdoblje udaljiti iz reprezentacije.

gol expired Ruski klubovi izbačeni iz svih košarkaških natjecanja u Europi: Izbrisani im svi rezultati! divider

Bio godinu dana bez kluba

"Kao igrač reprezentacije Jonas Jerebko je predstavnik švedske košarke. Također, on je čovjek s kojim kao organizacija imamo ljudske odnose. Zato je bilo ključno porazgovarati s Jonasom prije nego što objavimo svoju poziciju. Generalni tajnik Saveza Frederik Joulamo razgovarao je s njim o njegovu izboru igranja u Rusiji i rekao mu kako se 'to direktno suprotstavlja s vrijednostima švedske košarke'. Nakon ovog razgovora smo primorani izjaviti kako više nema uvjeta da Jerebko predstavlja švedsku košarkašku reprezentaciju", piše u priopćenju Saveza.

Šveđanin ruskog podrijetla ostao je i bez dva sponzorska ugovora zbog ovog poteza, ali abolira ga donekle činjenica da je bio bez kluba više od godinu dana otkako je otišao iz Himkija. CSKA ga je doveo jer je početkom rata u Ukrajini ostao bez nekoliko igrača.

Zadnju utakmicu odigrao protiv Hrvatske

Jerebko je deset godina proveo u NBA igrajući za Detroit Pistonse, Boston Celticse, Utah Jazz i Golden State Warriorse, a posljednje dvije godine je nosio dres Himkija.

Posljednju utakmicu u švedskom dresu odigrao je 28. veljače protiv Hrvatske u dvoboju 4. kola C skupine kvalifikacija za SP 2023. Hrvatska je nakon dva produžetka pobijedila 105-98, a Jerebko je za 33 minute zabio 16 koševa uz pet skokova i tri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider