Košarka
SPORTOVI
Košarka
Akcija Eurobasket 2011.

Joke ne spava mirno zbog problema s ozljedama, Pop se ne zamara ponudama

Akcija Eurobasket 2011. za hrvatsku košarkašku reprezentaciju ušla je u završnu fazu i na redu su prve ogledne utakmice…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Izlet' u Osijeku bliži se kraju, hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji ostale su samo dvije prijateljske utakmice s Bugarskom i možda još 1-2 treninga

Nakon toga stisak ruke s domaćinima, nešto malo odmora i pravac – Crikvenica.

No, prije toga treba odraditi pripremne utakmice s Bugarskom. Jednu otvorenu, u utorak u 20.30 sati i jednu zatvorenu za javnost dan kasnije.

„U toj ćemo se utakmici predstaviti osječkoj publici, ali i zahvaliti gradu na gostoprimstvu“, ističe izbornik Joke Vranković koji se osvrnuo i na dosadašnji tijek priprema.

Od tri razigravača, normalno je dosad radio samo Draper. Roko Leni Ukić još je u Turskoj na pregledima, a Marko Popović tretirao je ozljedu

- Joke Vranković
„Imamo dosta problema s vanjskom linijom i ne spavam baš mirno zbog toga. Od tri razigravača, normalno je dosad radio samo Draper. Roko Leni Ukić još je u Turskoj na pregledima, a Marko Popović tretirao je ozljedu. Bio nam je to veliki hendikep“, otkrio je Joke.

>> Draper dobio hrvatsku putovnicu: Sada mogu mirne duše u pohod na 'Eurobasket'

Kakva je sad situacija s ozljedom, odgovorio je sam Marko Popović.

„Ozljeda je sanirana, ali dosad nismo htjeli ići 100 posto da ne pogoršamo stvari. Cilj mi je što prije se vratiti u normalni trening, ali sigurno je da nisam htio ići glavom kroza zid“, naglasio je Popović i pohvalio Osječane i uvjete u kojima je reprezentacija radila ovih dana.

„Svi su se pribojavali velikih vrućina, ali, eto, i vrijeme nas je pomazilo. Dvorana je odlična, uvjeti za poželjeti. Što se utakmice tiče, bit će to prva ove reprezentacije u kojoj ima dosta novih lica. Jedno je sigurno, dat ćemo sve od sebe na EP-u i dokle nas to dovede“, tvrdi naš razigravač.

On je nedavno ostao bez kluba, pa smo ga pitali hoće li nesređeno stanje utjecati na njegove igre i koncentraciju na reprezentaciju.

„Imam neke kombinacije, ali ne želim se zamarati time. Reprezentacija je sad na prvom mjestu. Naravno, zbog odlične sezone došao sam s velikim samopouzdanjem na pripreme. Ipak, i prošlih godina drugi su dolazili tako pa nismo ništa napravili, stoga kolektiv stavljam na prvo mjesto“, zaključio je Popović.

Izbornik je prozborio i o očekivanjima od utakmice s Bugarskom.

„Neću koristiti svih 15 trenutačno raspoloživih igrača. Nemamo ni Radoševića, kojega smo pustili na obvezni liječnički pregled koji mora proći u novom klubu (Milano, op.a.). Što se Ukića tiče, nadamo se da će od 1. kolovoza biti na raspolaganju. Slična je situacija i s Markom Tomasom. Znate, upravo zbog tih izostanaka velika je disharmonija između vanjske i unutarnje linije. Brine me to. Čujem da i Grci imaju velikih problema s ozljedama, ali imamo dovoljno svojih briga. Dovoljno je otegotna okolnost što nam toliko igrača nedostaje. U utakmici s Bugarskom iskušavat ćemo razne kombinacije na terenu, vidjeti koje postave najbolje funkcioniraju“, zaključio je razgovor na tu temu Vranković.

Opet je na red došao Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper.

„Kao što sam već rekao, on je pozvan jer nam odgovara njegov način igre. Ne samo da bi podigao razinu kvalitete, nego da se nadopunjuje s Popovićem i Ukićem. Utakmice se na EP-u igraju dosta zgusnuto i puno će pomoći“, dodao je izbornik.

Na konferenciji za novinare bio je i Miodrag Borojević, predsjednik KK Sokola, kluba zaslužnog za dovođenje reprezentacije u Osijek. Pitali smo ga hoće li se ta suradnja reprezentacije i Osijeka nastaviti.

„Mi bismo to voljeli, tako da ćemo i za buduće reprezentativne akcije razgovarati s Hrvatskim košarkaškim savezom oko dolaska naših košarkaša u Osijek“, rekao je Borojević. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider