Košarka
SPORTOVI
Košarka
"radili smo kako je on rekao"

Igrati s Jordanom bilo je puno teže nego što mnogi misle: "Bio sam bolji od njega"

Veliki talent koji nikada nije dosega svoj maksimum Jerry Stackhouse proveo je jednu sezonu u Washington Wizardsima s najvećim košarkašem svih vremena - Michaelom Jordanom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši dvostruki sudionik All-Star utakmice Jerry Stackhouse imao je nekoliko zanimljivih izjava u velikom intervjuu s uglednim američkim košarkaškim novinarom Adrianom Wojnarowskim.

Najzanimljivija tema razgovora bila je sezona u kojoj su parket dijelili njegov sugovornik i najveći košarkaš svih vremena - Michael Jordan.

gol expired Nogometaš koji se među prvima zarazio koronavirusom progovorio o karanteni u kojoj je bio 30 dana divider

Bilo je to u sezoni 2002./2003., posljednjoj u profesionalnoj karijeri Michaela Jordana. Jerry Stackhouse u toj je sezoni pristigao iz Detroit Pistonsa i odmah se našao u ulozi da je ponajbolji igrač momčadi Washington Wizardsa. Po njegovu mišljenju, bio je najbolji, bolji i od Jordana.

"Da budem u potpunosti iskren, volio bih da nisam nikada zaigrao za Washington. Bio sam u dobroj momčadi Detroita kada su me poslali u Washington. Našao sam se u momčadi sa svojim idolom, koji u tom trenutku nije bio bolji od mene. Ja sam bio bolji", kazao je Stackhouse i pojasnio.

gol expired Ne zanimaju ga ni Real, ni Barca, ni Manchesteri: Zvijezda Bayera želi samo u jedan klub divider

"Radilo se i igralo onako kako je Jordan htio, a trener Doug Collins, protiv kojeg nemam ništa osobno, to je provodio u djelo. Bio sam bolji od njega u napadu i to mu je smetalo. Tražio je više loptu u postu i to smo u konačnici počeli raditi. U konačnici sam ja ispao negativac jer se nisam s time slagao. Izgubio sam divljenje prema njemu koje sam imao", objasnio je Stackhouse, koji je danas glavni trener Sveučilišta Vanderbilt.

Stackhouse je bio jedini čovjek u karijeri Michaela Jordana koji je u jednoj sezoni zabilježio veći prosjek poena po utakmici. Jordan je svoju posljednju sezonu završio na prosjeku od 20 poena, a Stackhouse na 21,5.

Jerry Stackhouse bio je na najboljem putu da postane jedan od najboljih NBA igrača tog doba, no ozljede koljena u tome su ga zaustavile. Prije operacije koljena, u sezoni 2000./2001., bio je na prosjeku od gotovo 30 poena po utakmici.

gol expired Impresivna fotografija: Hajduk se pohvalio velikim trudom koji su uložili njegovi navijači divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider