Košarka
SPORTOVI
Košarka
''ovo je bilo za tebe brate''

Majka poginulog prijatelja željela da ipak zaigra, a on srušio najbolje na svijetu u utakmici karijere

Jaylen Brown odigrao je do sada najtežu utakmicu svoje karijere, u kojoj je Boston srušio prvaka Golden State.

Brown i Irving u zagrljaju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U noći s četvrtka na petak u NBA ligi je odigrana derbi utakmica između dvije trenutno najbolje momčadi - Bostona i Golden Statea! Celticsi su sjajnom obranom i nevjerojatnom upornošću slomili aktualne NBA prvake i slavili rezultatom 92:88.

Najbolji strijelac u redovima Bostona bio je Jaylen Brown, koji je je igrao s velikom boli u srcu zbog smrti svog prijatelja iz djetinjstva samo večer ranije. Trevin Steede počinio je samoubojstvo, što je toliko pogodilo Browna da prvotno nije bio u stanju zaigrati protiv Warriorsa.

"Prijatelj mi je sinoć preminuo. Bilo mi je teško prihvatiti to. Znao sam da bi on želio da zaigram. Nakon razgovara s njegovom majkom sam odlučio zaigrati. Ona mi je rekla da izađem na teren i igram. Igrao sam s njegovim duhom i uz veliku podršku svojih suigrača", rekao je Brown kojem je prvi nakon pobjede došao Kyrie Irving i rekao:

"Ovo je bilo za Trevina".

"To mi je jako puno značilo. Ky mi je dao loptu i rekao da je to za Trevina", ispričao je Brown i nedugo nakon utakmice objavio fotografiju sebe i pokojnog prijatelja na Twitteru uz poruku "Ovo je bilo za tebe brate RIP".

Prije samo nekoliko tjedana Brown i Steede snimili su zajedno video koji je postao poprilično viralan, u kojem su progovorili o svojem prijateljstvu, te demonstrirali kakva je razlika između profesionalnog košarkaša i igrača hakla.

Njegovi suigrači i trener bili su jako ponosni na njega nakon susreta u kojem je pokazao mentalnu snagu, inspirirao Celticse i odveo ih do pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider