Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novo čudo Pelicansa

Zaboravili na Ziona: Monstruozan nastup i jedno od najboljih zakucavanja u povijesti Ljetne lige

Ako niste znali tko je Jaxson Hayes, sada ćete obratiti pozornost na njega. Radi se o momku koji je izabran kao osmi izbor drafta od New Orleans Pelicansa.

Jaxson Hayes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jaxson Hayes izabran je kao osmi pick ovogodišnjeg drafta te je odmah razmijenjen u New Orleans Pelicanse u zamjenu za 4. izbor u vidu DeAndrea Huntera, koji je završio u Atlanta Hawksima. I nije trebalo puno vremena da ljudi počnu pričati o njemu.

Označen kao potencijalno najbolji centar u klasi, Hayes je bljesnuo u Ljetnoj ligi protiv Chicago Bullsa, gdje je za samo 20 minuta impresionirao s 28 poena (šut 10/15), četiri skoka, tri blokade i čak osam zakucavanja, od kojih jedno spada među najbolje u povijesti tog natjecanja. S tim da je i jedna blokada bila poprilično autoritativna.

Iako su sve oči bile uprte u prvi izbor drafta Ziona Williamsona (koji se ozlijedio na Ljetnoj ligi), Pelicansi su zasad napravili odličan posao tradeom koji im je donio tri igrača i pick prve runde Clevelanda 2020. Osim Hayesa, sjajan dojam ostavila su i druga dvojica igrača.

Nickeil Alexander-Walker završio je utakmicu s 23 poena (šut 9/16) i osam asistencija, dok je Brazilac Didi Louzada Silva dodao 13 poena i pet skokova. Oba su igrača također bila dio spomenutog tradea s Atlantom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider