Košarka
SPORTOVI
Košarka
namjerno ili?

Potez trenera NBA prvaka o kojem bruji košarkaški svijet: Prljavi trik koji bi mogao okrenuti seriju

Toronto Raptorsi poravnali su rezultat na 3:3 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije nakon što su preživjeli dramu u dva produžetka protiv Bostona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toronto Raptorsi, aktualni NBA prvaci, preživjeli su prvu meč-loptu s kojom su bili suočeni u šestoj utakmici doigravanja polufinala Istočne konferencije. Toronto je nakon drva produžetka slavio protiv Boston Celticsa i poravnao rezultat na 3:3.

Gotovo nikada ne bi trebalo jednu pogrešku ili detalj iz utakmice isticati kao ključni, odnosno reći da bi ishod bio drugačiji da se to nije dogodilo. No ne možemo se oteti dojmu da je tako možda bilo u ovoj utakmici.

Do kraja regularnog dijela ostalo je 45 sekundi, rezultat je bio 98:98, a loptu je u svojim rukama imao najbolji igrač Celticsa Jason Tatum nakon što je Boston nadoknadio pet koševa zaostatka i imao napad za preokret.

gol expired Veliko pojačanje stiže u Dinamo: Fotografijom potvrdio dolazak koji znači i prodaju velikog talenta divider

U samom kutu terena, ali izvan njega, stajao je trener Raptorsa Nick Nurse, koji je imao sličnu boju majice kao što je boja dresova Bostona. Ili se barem tako činilo Tatumu, koji je njemu uputio dodavanje.

Gledajući snimku, ne možemo se oteti dojmu da je Nurse imao namjeru zbuniti igrača loptom, s obzirom na to da je stajao u kutu terena kao da čeka dodavanje i da se digne na šut za tri poena.

Mnogi su taj potez proglasili prljavim, ali i ključnim u raspletu utakmice. Da je Boston zabio iz te akcije, pitanje je bi li se Toronto vratio i odveo susret u produžetak. Rezultat se do kraja tih 45 sekundi nije mijenjao i susret je otišao u dodatnih 5 minuta.

Ključni detalj s utakmice Bostona i Toronta pogledajte OVDJE

gol expired Predviđali su mu veliku karijeru u Hajduku, a sada potpisuje za hrvatskog drugoligaša divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider