Košarka
SPORTOVI
Košarka
Legendo, sretno!

Repeša za Dnevnik Nove TV tri mjeseca poslije prekida karijere zbog srčanih problema: "Mogu još puno dati"

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša oporavio se od srčanih problema i spreman je za nove izazove.

Jasmin Repeša prije tri mjeseca je, vodeći talijanski klub Fortitudo Bologna, doživio srčane probleme, nakon čega je napustio klub. Evo što danas za Dnevnik Nove TV kaže bivši hrvatski izbornik.

Svojedobno je najveće uspjehe u trenerskoj karijeri napravio s Fortitudom i tih dana se rado sjeća.

"Ne mogu se zaboraviti ti zaista lijepi trenuci koje smo doživjeli u Bologni ja i moja obitelj, ali kada govorimo o poslu, nažalost Fortitudo danas nije ni blizu kao što je bilo nekada."

Repešino zdravlje sada je srećom bolje i još se vidi u ulozi trenera...

"Ja se osjećam dobro i mislim da mogu još raditi. Na kojem nivou, to ćemo vidjeti, to ne ovisi samo o meni, međutim u svakom slučaju mislim da još mogu puno pomoći i puno dati košarci."

Kada je košarka na ovim prostorima u pitanju, nezaobilazna tema je ABA liga. Što o njoj misli Repeša i je li hrvatskim klubovima u dva desetljeća donijela više dobrog ili lošeg?

"Ono što je zabrinjavajuće od prvog dana u ligi to je vodstvo lige, ja osobno kao čovjek sam doživio razočaranje, to znate, ne bi pričao, i nikada se ne bi vratio u tu ligu…"

"Uvijek se gleda svoj interes, a ne gleda se globalno košarka."

"Izgubila je onaj takmičarski naboj koji je imala, jer je došlo do raslojavanja, na klubove koji su ekstra bogati i koji su ekstrasiromašni. Najbolji pokazatelj je zadnja utakmica Splita u Beogradu."

Smatra Repeša kako hrvatskim klubovima nedostaje dugoročnog i konkretnog planiranja i razvoja talenata, poput onih u Ciboni...

"Dali su priliku nekolicini mladiih igrača. Velikih potencijala i ako govorimo o potencijalima hrvatske košarke, možemo reći da su tri najveća potencijala nalaze u Ciboni, da je to Prkačin, Branković i Gnjidić. Mislim da su to sigurno perjanice i koji bi u perspektivi i budućnosti trebali biti nositelji ne samo Cibone, nego i hrvatske reprezentacije."

A kada je reprezentacija u pitanju, optimističan je uoči ovogodišnjeg Eurobasketa. Vjeruje da će Mršićeva Hrvatska proći skupinu, a i da ima što za reći u nokaut fazi."

"To je neki termin gdje se treba tempirati forma i treba se biti spreman za najveći izazov, najteže utakmice, koje će nas čekati."

Izazovi su i pred Repešinim sinom. 29-godišnji Dino već četiri godine radi kao glavni trener u Češkoj. Je li otac najveći kritičar?

"Apsolutno, bio i ostao najveći kritičar, on to zna. I takav ću ostati, jer samo dajući komplimente karijera ne može ići naprijed. Ovo je zaista težak posao, bit će tu uspona i padova. Ali zaista njegov entuzijazam i volja da napravi nešto više i od oca je evidentna."

Napravi li sin Dino samo upola od oca Jasmina, napravit će jako puno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider