Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jedna od utakmica sezone

Spektakl u Clevelandu: James ludim košem u zadnjoj sekundi produžetka donio pobjedu

Najneizvjesniju utakmicu NBA-u sinoć su odigrali Cleveland Cavaliersi i Minnesota Timberwolvesi, a slavili su domaći Cavsi nakon produžetka sa 140:138 zahvaljujući košu LeBrona Jamesa u zadnjoj sekundi.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Par sekundi nakon što je James blokirao šut Jimmyja Butlera koji je mogao donijeti pobjedu Minnesoti, uhvatio je dodavanje Jeffa Greena, stvorio si nešto prostora i preko Butlera pogodio koš kojim je donio pobjedu Clevelandu i kojim je okončan niz od osam poraza.

Clevelandu je ovo tek sedma pobjeda u zadnjih 20 utakmica.

James je utakmicu završio s 37 poena, 15 asistencija i 10 skokova. J.R. Smith je dodao 20 koševa, a Isaiah Thomas 13 uz sedam asistencija. Ante Žižić nije ulazio u igru za Cleveland.

Butler je za Minnesotu ubacio 35 koševa, a Karl-Anthony Towns je dodao 30.

Phoenix Sunsi Dragana Bendera sinoć su doživjeli visok poraz kod kuće, San Antonio Spursi su ih pobijedili sa 129-81. Sunsi su ovim porazom izjednačili se s najvećim porazom u povijesti kluba. Zadnji put su s 48 razlike izgubili 18. listopada od Portland Trail Blazersa.

Dragan Bender je odigrao solidnu utakmicu, u 31 minutu na terenu zabio je 12 koševa (šut iz igre 5/8, trice 2/4) i upisao šest skokova.

Najbolji strijelac Sunsa bio je Alex Len koji je utakmicu završio s 14 koševa, a Josh Jackson je dodao 13. Spurse je predvodio LeMarcus Aldridge s 23 poena i 13 skokova, a Patty Mills je ubacio 18.

Danny Green je zabio 17 koševa od čega je pogodio tri trice za vodstvo Spursa od 25-5 manje od deset minuta od početka utakmice.

Spursi su nadskakali Phoenix s 62-44 i ograničili ga na 34 posto šuta iz igre, dok su sami imali 49,5 posto šuta iz igre, uključujući 50 posto trice (16 od 32).

Millsova trica u zadnjoj minuti treće četvrtine dovela je Spurse u vodstvo od 97-50, a nakon prvih par minuta zadnje četvrtine San Antonio je vodio 100-50.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider