Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Moramo bolje"

Bogdanović i društvo nezadovoljni: Mršić poručio igračima na koga se trebaju ugledati

Hrvatski košarkaši bili su izuzetno kritični nakon utakmice s Tunisom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokio, Hrvatska je teškom mukom pobijedila Tunis s 75:70 u Spaladium areni i osigurala plasman u polufinale protiv Njemačke.

Iako su hrvatski košarkaši otišli na odmor s visokom prednošću od 14 poena, Tunis je sve preokrenuo. Na kraju treće čevrtine imali su jedan poen prednosti, a onda se hrvatska reprezentacija pribrala. Uspjeli su doći na četiri poena prednosti i koliko, toliko mirno privesti utakmicu kraju.

Nakon susreta pred novinare je izašao Bojan Bogdanović koji je bio kritičan prema vlastitoj igri, ali i igri cijele reprezentacije.

"Nismo bili pravi, nismo igrali dobro. Posebno ja. Sada nas očekuje Njemačka, koja igra poput Tunisa, samo kvalitetnije. Danas su nas povukli Hezonja i Marčinković, rekao je pa otkrio što moraju popraviti za polufinalni susret s Njemačkom.

gol expired Pogledajte kako se navijalo za Hrvatsku u Spaladium areni: Košarkaši su imali glasnu podršku prekrasnih navijačica divider

"Moramo biti agresivniji i individualno odgovorniji jer suparnicima dopuštamo previše laganih poena", kazao je.

Također, pred novinare je izašao i Pavle Marčinković koji je spasio hrvatsku reprezentaciju u samoj završnici susreta.

"Najveći problem je pad koncentracije i manjak strpljenja u trećoj četvrtini. Moramo više komunicirati, djelovati kao momčad, ovo nam je zadnja prilika da se probudimo", rekao je pa otkrio da ima posebnu motivaciju za polufinalni susret protiv Njemačke.

"Pa ja se naježim na pomisao da prvi put budem olimpijac i onda zamalo izgubimo tu veliku prednost. Moramo se probuditi, ali mi to možemo ostvariti".

"Neka se igrači ugledaju na njega..."

Za kraj, novinarima se obratio izbornik Veljko Mršić koji ističe kako je ovo bila teška utakmica.

"Čestitam igračima jer su ispunili cilj i plasirali se u polufinale, ali ovo nije bilo dobro. Imali smo veliku prednost, a onda smo prestali igrati obranu. Bila je ovo teška utakmica za voditi, igrati, ali i gledati", kazao je pa otkrio gdje je problem u igri hrvatske reprezentacije.

"Ma vidi se da nismo uigrani, ne izgleda to loše na trenutke, ali prestatični smo, igramo jedan na jedan. Od svih ekipa mi smo najmanje uigrani, moramo to promijeniti", rekao je pa pohvalio Pavla Marčinkovića.

"Pavle nam je sjajnom obranom u igri donio pobjedu. Ako se svi ugledamo na njega, onda imamo šansu. Njemu se isplatio sav trud u obrani, zato je nagrađen onom tricom", zaključio je Mršić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider