Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vjerojatno jedini

Hrvatska košarkaška reprezentacija trenira: "Poslao sam poruke, odaziv je jako dobar"

Dom košarke Cedevita, 10 sati ujutro, lagano razgibavanje , uredno posložene stvari i trening može početi.

Košarkaški izbornik Veljko Mršić ovih je dana vjerojatno jedini izbornik koji održava treninge reprezentacije.

Krenulo je sa Rokom Rogićem, Željkom Šakićem, Filipom Krušlinom i Borisom Tišmom, a u međuvremenu priključili su se i Karlo Žganec i Jakov Mustapić te izbornik poručuje dobrodošli su i svi ostali.

"Poslao sam poruke ovima igračima koji su tu u Zagrebu koji nemaju klubove, ako imaju želje da su dobrodošli da mogu doći i evo odaziv je jako dobar", rekao je Mršić za Dnevnik Nove TV.

Neki čak kad su čuli da treniramo sami su izrazili želju tako da evo već drugi tjedan da radimo i dečki su stvarno veseli i puni elana, želje dobro rade i ugodno s korisnim smo spojili.

Žganec: Hvala Cedeviti što nam je ustupila dvoranu

Sretan zbog ovakve prilike je i bivši igrač Cedevite, danas centar rumunjskog Cluja Karlo Žganec.

"Veljko nas je pozvao da svi zajedno kao ekipa dođemo trenirati i radimo ovdje i stvarno smo zahvalni na tome, a zahvalni smo i Cedeviti što nam je ustupila dvoranu tako da možemo napredovati u ovo doba", kazao je Žganec.

A da je sportašima, posebice u dvoranskim sportovima u ovo vrijeme bilo lako - i nije. No, unatoč svemu, izbornik je zadovoljan u kakvoj su formi stigli.

"Većina njih se održavala, izlazili su van i samostalno trčali tako da su u dobrom stanju, u dobrom su stanju i tu sada na taj njihov individualni rad tri puta tjedno radimo malo košarke tako kada krenu ponovo da budu u dobrom stanju.To je dobro i za njih i za njihove klubove i za našu košarku", ističe Mršić.

Mršić: Za nas bi najbolje bilo da se sezona ne nastavi

Izbornik se redovito čuje sa najboljim hrvatskim košarkašem Bojanom Bogdanovićem koji je podvrgnut operaciji zgloba desnog zapešća.

"Čuo sam se s njim, on je dosta dobro sve to prihvatio, pozitivan je. To je sastavni dio sportaša, ozljede. Tako da, vidjet ćemo kad prođe operacija što će reći doktori, sada ne možemo puno više od toga reći."

Kako bilo, za Bogdanovića je to sigurno kraj sezone, dok se u isto vrijeme još ne zna hoće li NBA liga završavati ovu sezonu, a onda onu sljedeću početi tek za Božić. Upravo taj rasplet najmanje bi odgovarao našoj reprezentaciji, a svjestan toga je i izbornik.

"To bi bilo najgore za nas, za reprezentativnu košarku nosilo bi puno posljedica. Ne samo za našu reprezentaciju nego i za druge. Igrači koji dođu u play-off neće moći nastupati ukoliko to bude tako. Tako da bi za nas bilo najbolje da niti oni ne odigraju ovu sezonu do kraja, a da iduća počne u vrijeme kako je to bilo planirano",

Dakle, za konačni košarkaški rasplet treba pričekati i vidjeti kako se rasplesti sezona u klubovima ABA lige, u natjecanjima pod ingerencijom FIBA-e i naravno NBA lige. A do tada će izbornik tri puta tjedno i dalje trenirati sa svojim reprezentativcima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider