Košarka
SPORTOVI
Košarka
video iz svlačionice

U Lakersima ''progovorili'' hrvatski: ''Želim ga naučiti do kraja''

Igrači Los Angeles Lakersa lijepo su primili novaka u momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac ovog je ljeta stigao u Los Angeles Lakerse koji su ga na draftu izabrali kao ukupno 32. ''pick''. Polako skuplja iskustvo u NBA ligi i čini se da je stigao u pravu sredinu jer mlada momčad mladog trenera Lukea Waltona vrlo dobro gura na startu sezone (6-5 omjer).

Zubac nakon vrlo dobrog debija početkom mjeseca u posljednjim utakmicama nije bio u konkurenciji, ali trebao bi s vremena na vrijeme dobivati priliku za nastup u najjačoj ligi svijeta.

Nakon pobjede Lakersa protiv Bogdanovićevih Netsa prije dva dana među medijima koji su posjetili svlačionicu domaće momčadi bio je i reporter Croatiansports.coma koji je iskoristio priliku da sazna što neki suigrači misle o mladom hrvatskom centru.

Zanimljiv je bio odgovor Larryja Nancea Juniora, koji je prošle sezone bio ''rookie'' u ekipi iz Los Angelesa.

''Zu je dobar ''rookie''. On je drag dečko koji svakodnevno mukotrpno trenira'', rekao je Nance koji je očito dobar s našim košarkašem.

''Do kraja godine želim tečno pričati hrvatski. Uči me svaku moguću psovku koju možete zamisliti. Sad mogu ''popričati'' s Boganovićem , Nurkićem i ostalima koji pričaju taj jezik. Zubac je zabavan, užitak je imati ga u momčadi'', rekao je krilni centar Lakersa i odgovorio na pitanje koja mu je psovka, od onih umjerenijih, najdraža.

''Šupak. Tako ga zovem svaki dan. Tako se zabavljamo. Do kraja godine želi biti tečan u hrvatskom. Vidimo se u Hrvatskoj na ljeto'', poručio je košarkaš rođen u Akronu u Ohiju, gradu u kojem su se rodila dva najbolja košarkaša današnjice LeBron James i Steph Curry.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider