Ekskluzivni gost Triple-doublea bio je aktualni izbornik slovačke košarkaške reprezentacije i ujedno brat našeg košarkaša Damjana Rudeža, Ivan Rudež. Osim o NBA-u zajedno s voditeljima razgovarao je o završnom NCAA turniru, ''slučaju Hezonja'', Damjanu Rudežu, Orlandu i završnoj borbi za pozicije uoči doigravanja.

Ivan Rudež nedavno je bio po turneji u SAD-u, gdje je imao priliku vidjeti neke od najbolje uređenih sveučilišta i upoznati se s legendarnim trenerima NCAA košarke.

''Početak mog gostovanja u NCAA-u je bio Davidson koledž i tamo je legendarni trener Bob McKillop, koji je na neki način izbacio i lansirao Stephena Curryja u NBA orbitu. Pogledao sam i jednu njihovu utakmicu koja je bila sjajna'', izjavio je Ivan Rudež te nastavio:

''Da se vratim na Floridu koja ima fascinantan program. To je jedno od top 3 američkih sveučilišta. Sveučilište od 62 tisuće studenata čiji su uredi, igrališta i dvorane na višoj razini nego 30 posto NBA momčadi. Znači, uvjeti u kojima rade i igrači i treneri. I mogu reći da je to na jednoj vrhunskoj razini.''

Navijači Sveučilišta Gonzaga (Foto: AFP)

U osmom izdanju Triple-doublea također se pričalo o razlici između NBA-a i NCAA-a.

''NBA i NCAA to su dva različita svijeta. Nemaju nikakvih dodirnih točaka osim što igrači po vertikali idu iz NCAA-a u NBA. Što zbog pravila igre, defanzivne tri sekunde pa na kraju i plaća i svega. To skoro nisu dva ista sporta. Mislim da je bitno naglasiti March Madness prate svi koji ne prate sport. Dva su eventa koja se u Americi prate, a to su Super Bowl i March Madness. I kad je March Madness to je ludnica svugdje, u uredima, na ulici, u kafićima, restoranima i klubovima. Sve samo koledž košarka'', objasnio je hrvatski trener.

Ivan je bio u posjeti i svom bratu Damjanu Rudežu i Mariju Hezonji u Orlandu i hrvatskom treneru u Atlanti Hawksima Nevenu Spahiji. Više o svemu možete pogledati u našem osmom podcastu Triple-double.