Košarka
SPORTOVI
Košarka
EKSKLUZIVNO ZA GOL.hr

Ispovijest zadnjeg Draženovog menadžera koji je iznio dosad nepoznate detalje

Warren LeGarie prisjetio se godina kada je bio menadžer i dobar prijatelj najboljeg europskog igrača u NBA-u

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedavno smo na jednom košarkaškom kampu susreli simpatičnog Amerikanca Warrena LeGariea, poznatog košarkaškog menadžera koji se brinuo o NBA karijeri Dražena Petrovića od 1989. do 1993. godine i tragične pogibije zvijezde New Jersey Netsa.

LeGarie nam je prije intervjua priznao kako je nakon Draženove tragedije 7. lipnja 1993. prestao raditi s igračima i posvetio se suradnji s europskim i NBA trenerima. Kaže da ga je Draženova smrt slomila i da više nije imao snage postati prisan s nekim igračem kao što je to bio slučaj s Draženom za kojeg ga vežu samo lijepe uspomene.

>> VIDEO LeBron: Dražen je bio igrač kakav do tada nije viđen u NBA-u

>> Draženova majka otkrila nam je zašto je izabrao baš broj 3 u Netsima!

„Uvijek osjećate da će u NBA-u igrač koji ima takvu radnu etiku i razumije igru biti uspješan. Ali nešto što je Dražen imao je strast za košarkom, uvijek je želio biti veći nego što su ga krizizirali“, rekao je za GOL.hr LeGarie.

Zanimalo nas je da li je Dražen zaista odlučio prihvatiti ponudu grčkog Panathinaikosa i pridružiti se Stojku Vrankoviću ili je razmišljao prihvatiti ponudu NBA klubova kao što su New York ili Houston.

„Bilo je tu mnogo kompleksnih razloga, iako je živio u SAD-u u duši i srcu je bio Europljanin. Igrati u Europi mu je bilo zanimljivo i atraktivno, veliki izazov. Znao je da je u NBA-u došao do određene razine i izazov mu više nije bio kada se priključio Netsima. No, kada je igrao kvalifikacije za EP-u u Poljskoj još nije donio odluku, sve je još bilo u procesu. To smo dogovorili tek nakon EP-a, da sjednemo i vidimo što je najbolje za njegovu budućnost“.

Sedmi dan u lipnju 1993. godine i telefonski poziv koji je dobio LeGarie će pamtiti do smrti...

„To je nešto što mi još uvijek pritišće srce, nešto što nisam mogao pomisliti. Javili su mi tu vijest do sam bio u svom domu u kaliforniji, u Venice Beachu. U prvi tren sam pomislio da se radi o neslanoj šali… Sve ovo vrijeme s nelagodom se sjećam tog dana, to je za mene neprihvatljivo. Svi mi koji smo bili vezani uz Dražena zauvijek ćemo se sjećati njegovo osmijeha i još uvijek živi u mom srcu. Zbog njega sam volio raditi taj posao“.

Govorio je još LeGarie o Draženovim danima u Portlandu gdje nije puno igrao i kako ga je to frustriralo te kako su pokušavali naći najbolje moguće rješenje.

Prisjetio se i dana kada ga je bivši Draženov suigrač iz Real Madrida Johnny Rogers upoznao s Draženom te kako su u početku komunicirali na španjolskom jeziku jer Dražen još nije dovoljno dobro govorio engleski. Govorio je i o novom Draženu kojeg po njegovim riječima 'nikada nećemo vidjeti'.

No, najemotivniji dio razgovora svakako je bio o LeGarieovom prvom posjetu Zagrebu, Draženovom vječnom počivalištu na Mirogoju te muzeju koji je zahvaljujući Biserki Petrović, Draženovoj majici, mnoge mlade ljude koji su rođeni nakon 1993. upoznao sa neponovljivom karijerom 'Amadeusa'.

"To je neopisivo, kada posjetite to mjesto trebaju vam maramice jer nećete moći prestati plakati", rekao je simpatični LeGarie.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati