Košarka
SPORTOVI
Košarka
SAD JE SRETAN ČOVJEK

Australski košarkaš pred kamerama otkrio da je gej: "Gadio sam se sam sebi i pokušao sam se ubiti!"

Australski košarkaš Isaac Humphries pred kamerama se obratio suigračima te im je otkrio dotadašnju tajnu o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Isaac Humphries na klupi LA Clippersa (Foto: Afp)

24-godišnji Isaac Humphries povremeni je australski košarkaški reprezentativac i član momčadi Melbourne United, no tijekom dosadašnje karijere nastupao je u NCAA-u, bio član Atlanta Hawksa i LA Clippersa u NBA ligi, ali je isto tako nastupao i u ABA ligi kao član FMP-a, još tamo 2018. godine.

Prvi kojima je otkrio novi su suigrači

On se danas našao u centru pozornosti nakon svojeg otvorenog obraćanja suigračima, koje je snimio profesionalnom opremom te na kraju objavio i na svojim profilima na društvenim mrežama. Obraćanja u kojem je otkrio svoju homoseksualnu orijentaciju.

Bilo je to zapravo njegovo prvo obraćanje novim suigračima, s obzirom na to da je Melbourneu tek pristupio.

"Prije nekoliko godina prolazio sam izuzetno teško razdoblje. Nisam mogao biti ono što jesam i pokušao sam se ubiti. Glavni razlog toga je što sam imao problema sa svojom seksualnošću i činjenicom da sam gej", rekao je na početku Isaac, najavivši kako će ovo biti jedna od najtežih stvari koje je napravio u životu.

Onda je nastavio s potresnim dijelom svoje priče. 

"Mrzio sam to i gadio sam se sam sebi. Nisam mislio da mogu postojati u košarkaškom okruženju. I to je bilo tako sve dok se nisam našao u društvu prepunom ponosa, uvažavanja i sreće. To me je probudilo, ali opet sam se pitao kako ću ostati košarkaš i kako ću pristupiti novom timu. Tada sam odlučio da neću ovo više skrivati i da ću pri pristupanju novoj momčadi sve otvoreno otkriti. Želim da ljudi znaju da se ne trebaš skrivati samo zato što si profesionalni sportaš", objasnio je.

"Mislim da i dalje možeš biti dobar košarkaš, ali i osoba homoseksualne orijentacije", dodao je još na kraju.

Humphries je dobio aplauz od suigrača, a nakon toga su ga pojedinačno pozdravili i pružili mu podršku.

Ovo je svojevrsni presedan u svijetu sporta, gdje su poznati gej sportaši "izlazili iz ormara" tek nakon završetka karijere. Najpoznatiji su primjeri Ian Thorpe i Thomas Hitzlsperger.

Ovo što je Humphries napravio sigurno će mu olakšati nastavak karijere, barem što se tiče njegova osobnog stanja. Naravno, olakotna okolnost mu je svakako i to što igra u vjerojatno najtolerantnijoj državi svijeta.

No, sve u svemu, svaka čast na hrabrosti i moramo mu poželjeti puno sreće u budućnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider