Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oklahoma jedva

Indiana iznenadila Knickse u Madison Square Gardenu

Sinoć su odigrane dvije prve polufinalne utakmice doigravanja konferencijskih polufinala NBA lige. Oklahoma City je na Zapadu s tijesnih 93-91 savladao Memphis, dok je na Istoku Indiana slavila na gostovanju kod New Yorka 102-95...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak Oklahomine pobjede bio je a tko drugi nego Kevin Durant, koji je ubacio 35 koševa, uz 15 skokova, 6 asistencija i 2 blokade, a postigao je i 8 od posljednjih 11 koševa svoje momčadi, uključujući i onaj koji im je trasirao put ka pobjedi 11.1 sekundu prije kraja.

Memphis je vodio veći dio susreta, čak 12 koševa razlike dvije minute prije kraja treće četvrtine, a osam koševa devet minuta prije kraja posljednje četvrtine. No, Thunder je uspio sve nadoknaditi, a najveću pomoć u izostanku ozlijeđenog Russella Westbrooka Durant je imao u Kevinu Martinu koji je upisao 25 koševa i 7 skokova. Playmaker Reggie Jackson bio je još jedini dvoznamenkasti igrač domaćina sa 12 koševa.

Kod Memphisa su očekivano najefikasniji bili njihovi centri. Marc Gasol upisao je 20 koševa uz 10 skokova, Zach Randolph 18 koševa i 10 skokova, dok je playmaker Mike Conley susret završio s 13 koševa. Obje su momčadi imale slab postotak šuta iz igre (Thunder 41.3%, Grizzliesi 42.7%), a prema očekivanjima bila je to fizička utakmica u kojoj se pobjednik nije znao do same završnice.

Druga utakmica ove serije igra se također na parketu Oklahomine Chesapeake Arene u utorak navečer.

Na Istoku je Indiana odnijela pobjedu u Madison Square Gardenu u utakmici u kojoj su šestorica njezinih igrača ubacili dvoznamenkasti broj koševa. Predvodio ih je David West sa 20 koševa, Paul George ubacio je 19, D.J. Augustin 16, George Hill i Roy Hibbert 14 svaki, a Lance Stephenson rodom iz Brooklyna 11 koševa uz 13 skokova.

Najefikasniji igrač Knicksa bio je Carmelo Anthony koji je susret završio sa 27 koševa i 11 skokova, ali malo mu je toga polazilo za rukom. Bio je frustriran tvrdom obranom Pacersa i sucima, a iz igre je gađao 10-28. On i J.R. Smith (17 koševa) iz igre su kombinirano gađali 14-43, pa je tako ofenzivno najbolji igrač domaće momčadi bio Raymond Felton s 18 koševa i šutem iz igre 8-12. Valja reći i kako je Anthony imao problema s prekršajima (4), a 15 svojih koševa postigao je u posljednjoj dionici igre.

Ključ susreta bili su skokovi, a Pacersi su nadskakali Knickse 44-30 (11-6 napadački skok).
Knicksi su u doigravanje startali s tri uzastopne pobjede, nakon čega su izgubili tri od sljedeće četiri utakmice, kombinirano protiv Bostona i Indiane. U njima je Anthony ukupno gađao 35-130 iz igre, uključujući 2-22 s linije za tri poena.

Druga utakmica serije igra se u utorak također u Madison Square Gardenu, nakon čega seli u Indianapolis.(TS)

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija
New York (2) - Indiana (3) 95-102 (Anthony 27k, 11s / West 20k, George 19k)
(Indiana vodi u seriji 1-0)

Zapadna konferencija
Oklahoma City (1) - Memphis (5) 93-91 (Durant 35k, 15s, 6a, Martin 25k / M. Gasol 20k, 10s)
(Oklahoma City vodi u seriji 1-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider