Košarka
SPORTOVI
Košarka
sunsi će biti hit

Kokoškov na predstavljanju u Phoenixu nahvalio Bendera: "Taj klinac je talentiran"

Novi trener Phoenix Sunsa Igor Kokoškov nahvalio je hrvatskog reprezentativca Dragana Bendera na svom predstavljanju.

Galerija Igor Kokoškov (Foto: AFP) Igor Kokoškov (Foto: AFP) Igor Kokoškov (Foto: AFP) +1 Igor Kokoškov (Foto: AFP)

Nakon što su prošlog tjedna donijeli povijesnu odluku i angažirali Igora Kokoškova za glavnog trenera momčadi, Phoenix Sunsi predstavili su čovjeka koji bi trebao povesti mladu momčad prema vrhu NBA lige u narednih nekoliko godina.

Kokoškov već 18 godina radi u NBA ligi kao pomoćni trener i ne smatra se toliko europskim trenerom, koliko NBA trenerom. Podsjetimo, Kokoškov je postao prvi glavni trener u povijesti NBA-a koji je rođen i odrastao izvan Sjeverne Amerike.

Kokoškov će na klupi Sunsa zamijeniti Jaya Triana, koji je bio glavni trener momčadi iz Phoenixa većim dijelom protekle sezone, budući da su Sunsi otpustili Earla Watsona nakon prve tri utakmice.

Imenovanje Kokoškova značajno je i za hrvatsku košarku, jer će u ruke dobiti jednog od naših najvećih talenata Dragana Bendera, za kojim su već dvije sezone u Phoenixu.

"Poznajem ga dosta dobro. Igrali smo međusobno često prošlog ljeta dok sam vodio Sloveniju. Talentiran je klinac, visoki igrač koji zna šutirati, a to nije česti slučaj. Još je vrlo mlad, posvećen, zna da još mora napredovati, ima toliko područja na kojima još može raditi, a ja ću dati sve od sebe da mu pronađem ulogu u kojoj će nam pomoći da pobjeđujemo", rekao je Kokoškov.

U noći s utorka na srijedu doznat ćemo i tko će birati prvi na ovogodišnjem NBA draftu. Upravo Sunsi imaju najveće šanse za prvi izbor, a ukoliko ga zaista i dobiju, izvjesno je da će Sunsi uzeti Luku Dončića, supertalentiranog Slovenca iz Real Madrida, kojeg je baš Kokoškov prošlog ljeta na Eurobasketu lansirao među svjetske zvijezde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider