Košarka
SPORTOVI
Košarka
hks se zahvalio skelinu

Hrvatska traži novog izbornika na duge staze: Kandidat je i talijanski stručnjak!

Ivica Skelin nije više izbornik košarkaške reprezentacije. Očekivana je to odluka nakon današnjeg sastanka Upravnog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški savez ovog je četvrtka s dužnosti razriješio izbornika reprezentacije Ivicu Skelina. Ime novog izbornika nije poznato, a iz Saveza poručuju kako ovog puta neće žuriti, već u miru pronaći najbolje rješenje za reprezentaciju.

"Među ostalim, glavna točka današnjeg dnevnog reda bila je razrješenje izbornika i raskid ugovora s izbornikom Ivicom Skelinom. On je jutros bio u Savezu i donio je napismeno svoju odluku o sporazumnom razrješenju", rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Očekivana je to odluka nakon lošeg početka Hrvatske na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. Hrvatska reprezentacija tek u lipnju ima nove utakmice, tako da vremena za pronalazak nove najbolje kombinacije ima.

"Sljedeća akcija je tek krajem lipnja, znači, sljedeća okupljanja su prije puta u Rumunjsku i Italiju. Vremena imamo, nećemo odugovlačiti, ali ovaj put ćemo uzeti malo vremena da dobro razmislimo. U ponedjeljak imamo sastanak stručnog savjeta, tako da će biti niza sastanaka i dogovora", otkrio je Vranković.

Iako vremena ima, kada su imena u pitanju, čini se kako se posljednjih 15-tak godina u krug vrte uvijek isti košarkaški treneri.

"Sada treba dobro vidjeti tko je u stanju uopće voditi hrvatsku repreznetaciju. Ono što je najvažnija stvar je da se izabere čovjek koji ima autoritet i znanje i koji može barem četiri godine biti na čelu hrvatske reprezentacije. Da imamo taj neki kontinuitet i olimpijski ciklus", rekao je novinar portala GOL.hr Vid Horvat.

I dok smo bivše izbornike ionako već sve nekoliko puta vraćali na klupu, u kuloarima se sada spominju i neka nova imena.

"Spominje se varijanta duo Golemac-Rimac. Oni jesu zanimljiv par, ali možda i malo premladi da ih se sutomatski baci u vatru. Spominje se i Andrea Trinchieri kao možda i najveći autoritet od ovih imena koji bi i mogao napraviti promjenu koja je nužna", smatra Horvat.

Iako je talijanski stručnjak preskup za hrvatske prilike, Talijan je spreman na pregovore i manju plaću. Ipak, sasvim je sigurno, tko god preuzeo klupu hrvatske reprezentacije, trebat će, prije svega, dovoljno mira, ali i vremena, kako bi posložio ne samo seniorsku reprezentaciju, već mnogo više od toga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider