Košarka
SPORTOVI
Košarka
Impresivno postignuće

Hrvatski košarkaš koji nije bio dobar za reprezentaciju ispisao povijest Eurolige

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić upisao se u povijesne knjige Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Tomić, prvi strani kapetan u povijesti Barcelone, postao je vodeći igrač Eurolige po ubačenim dvicama. Tomić se upisao u povijest Eurolige u pobjedi protiv Maccabija 74:58. U toj utakmici Tomić je stigao do brojke od 950 ubačenih dvica u Euroligi, prestigavši na prvom mjestu Mikea Batistea sa 949.

Doduše, bivši centar hrvatske reprezentacije morat će se boriti da zadrži taj rekord, jer osim Batiste, ostali igrači u top pet su još aktivni. Na trećem mjestu je Felipe Reyes s 937 dvica, na četvrtom Paulius Jankunas s 912, a na petom Georgios Printezis s 868. Međutim, Tomić u toj grupi igrača ima najmanje odigranih utakmica (225).

Zanimljivo kako je Tomić svoje prve poene u Euroligi postigao upravo protiv Maccabija u dresu Reala. Bilo je to 4. veljače 2010. godine kada je ubacio prvo polaganje. Njegova najbolja predstava što se tiče dvica bila je protiv Anadolu Efesa 27. veljače 2014., kad je ubacio 11 pokušaja iz igre.

Sada u svojoj desetoj sezoni, tri s Realom i sedam s Barcelonom, Tomićevo ime moglo bi ostati zapisano u povijesnim knjigama Eurolige. Spomenimo i kako je na 16. mjestu po broju poena (2.328), peti u skokovima (1.275), 12. u blokadama (138) i deseti po iznuđenim prekršajima (742).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider