Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skupina E

Hrvatske košarkašice doznale suparnice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023.

Na EP će se plasirati prvoplasirane ekipe iz svake od 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske košarkašice će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. godine koje se igra u Sloveniji i Izraelu za suparnice u skupini E imati aktualne europske prvakinje Srbiju te Bugarsku, odlučio je ždrijeb održan u petak u Muenchenu.

U kvalifikacijama će sudjelovati 38 reprezentacija i domaćini Slovenija i Izrael, a podijeljene su u osam skupina po četiri reprezentacije, dok dvije skupine imaju po tri.

Na Euro ide prva ekipa iz skupine i četiri najbolje druge

Na EP će se plasirati prvoplasirane ekipe iz svake od 10 skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Kvalifikacije se igraju u tri etape, od 11. do 14. studenog 2021., od 24. do 27. studenog 2022. i od 24. do 27. veljače 2023. godine.

U skupini A su Belgija, Bosna i Hercegovina Njemačka i Makedonija, u skupini B su Francuska, Ukrajina, Litva i Finska, u skupini C su Španjolska, Mađarska, Rumunjska i Island, u skupini D su Turska, Slovenija, Poljska i Albanija, u skupini F su Rusija, Crna Gora, Danska i Austrija, u skupini G Grčka, Velika Britanija, Portugal i Estonija, u skupini H su Italija, Slovačka, Luksemburg i Švicarska, u skupini I Bjelorusija, Češka, Nizozemska i Irska, a u skupini J Švedska, Latvija i Izrael.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider