Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravoooo!

Stopostotna Hrvatska razbila i Švedsku i izborila plasman na EuroBasket 2022.!

Nakon domaćina Turske, hrvatski košarkaši u Istanbulu su bili bolji i od Švedske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Švedsku sa 87-72 i osigurala nastup na Europskom prvenstvu koje će se igrati 2022. godine.

Kako god odigrala u dva posljednja kola protiv Turske i Nizozemske, čak i ako izgubi obje utakmice, Hrvatska će završiti na jednom od prva tri mjesta u skupini D u kvalifikacijama koja vode izravno na EuroBasket 2022.

Baš kao i u petak protiv Turaka, izabranici Veljka Mršića ponovno su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su stvorili veliku razliku od +17 (48-31).

Švedska je pružala otpor na početku susreta, ali Hrvatska je preuzela kontrolu polovicom prve četvrtine. U prvih deset minuta istaknuo se košarkaš Splita Pavle Marčinković, koji je ubacio 9 koševa (trica 3-3). Prednost od šest poena nakon prve četvrtine do poluvremena je narasla na 17 koševa (48-31). Hrvatska je bila vrlo dobra u šutu za tri poena, prvo poluvrijeme je trice gađala 50 posto (9-18), a uz Marčinkovića precizni su bili i Roko Rogić te Filip Krušlin.

Trio Marčinković-Bilan-Šakić povukao do pobjede

U nastavku Hrvatska je rutinski kontrolirala dvoznamenkastu prednost te je na kraju slavila sa 15 koševa viška.

Kod Hrvatske najbolji je bio Pavle Marčinković sa 20 poena i 8 skokova. Miro Bilan upisao je 12 koševa i 10 skokova, Željko Šakić 14, a Filip Krušlin 9 poena. Ekipu Švedske predvodio je Denzel Andersson sa 22 poena.

Prethodno je u našoj kvalifikacijskoj skupini Turska dobila Nizozemsku sa 73-71 predvođena naturaliziranim Amerikancem Shaneom Larkinom, koji je upisao 23 koša i 9 asistencija.

Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021., a tri od četiri reprezentacije izborit će mjesto na EuroBasketu, koji će biti održan 2022. (1.-18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider