Košarka
SPORTOVI
Košarka
borba za eurobasket

Hrvatska upisala uvjerljivu pobjedu na otvaranju turnira u Kini

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je otvorila pripremni turnir u Kini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška B košarkaška reprezentacija u susretu je 1. kola na Kupu Borislava Stankovića u Shenzhenu svladala domaćina Kinu sa 81:71 (28:8, 13:18, 24:17, 16:28).

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Buva sa 30 koševa i Tomislav Zubčić sa 23 poena i osam skokova. Dvojac visokih igrača bio je jedini dvoznamenkasti u reprezentaciji Hrvatske. U utakmici nije sudjelovao samo Jakov Mustapić. 

Hrvatska je pokazala veliku dozu agresije, što ne čudi kada se uzme u obzir veliki ulog koji nosi ovaj turnir. Izbornik Aco Petrović najavio je da će četiri igrača iz kineske ekspedicije pridružiti prvoj momčadi koja u rujnu putuje na Eurobasket u Rumunjsku.

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i na samom startu prve četvrtine povela protiv Kine (19:5). Na krilima sjajnog Ivana Buve i Tomislava Zubčića, Hrvatska je cijelo vrijeme imala prednost u prvoj dionici te na kraju došla i do velikih +20, odnosno (28:8). Zubčić je u prvoj četvrtini ubacio 12 poena, a Buva 10.

Na početku druge četvrtine dogodio se mali pad koncentracije i Kina se počela približavati (31:22), odnosno Kina je krenula u drugu dionicu dosta čvršće i agresivnije te napravila 14:3. No nakon toga je opet 'proradio' Ivan Buva koji je vratio Hrvatsku u svoju dvoznamenkastu prednost. Na veliki odmor smo otišli sa +15 (41:26).

U trećoj četvrtini još smo jednom gledali dominaciju Hrvatske na krilima sjajnih Buve i Zubčića. Iako je Kina pokušavala sve kako bi došla bliže Hrvatskoj, zamah koji su napravili momci izbornika Petrovića u prvoj dionici, bio je nedostižan. U trećoj četvrtini Hrvatska je došla i do najvećeg vodstva od 22 poena prednosti kod rezultata 59:37. Održavao se rezultat do konca treće dionice koja je završena također sa +22 za Hrvatsku, odnosno rezultatom 65:43.

U posljednjoj četvrtini Hrvatska je samo rutinski odradila posao, privela utakmicu kraju i upisala veliku pobjedu na početku turnira Kupa Borislava Stankovića

U drugom susretu 1. kola Njemačka B je svladala Egipat sa 83:69. Hrvatska će u 2. kolu u četvrtak igrati protiv Njemačke B u 10 sati, dok će u 3. kolu u petak također u 10 sati igrati protiv Egipta.

Hrvatska: Mustapić, Ramljak 7, Čakarun 3, Zubčić 23, Božić 2, Mavra 3, Buva 30, Bilinovac 3, Junaković, Vranković, Širko 5, Bošnjak 5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider