Košarka
SPORTOVI
Košarka
korak do drugog kruga

Hrvatska na krilima NBA zvijezda Bogdanovića i Šarića izborila jako vrijednu pobjedu protiv Italije!

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 5. kola skupine D prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini sljedeće godine kao gost u Trstu svladala Italiju sa 78-72 (21-24, 20-15, 24-13, 13-20).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je do druge pobjede u skupini D prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je, pojačana NBA igračima Bojanom Bogdanovićem, Dariom Šarićem i Ivicom Zupcem, pobijedila Italiju 78:72 i dovela se u situaciju da u posljednjem kolu samo mora pobijediti Rumunjsku u gostima, kako bi izborila plasman u drugu fazu kvalifikacija.

Hrvatska je prelomila susret u trećoj četvrtini koju je dobila s 11 poena razlike, no onda si je sama zakomplicirala stvari u posljednjih 10 minuta, kada je dozvolila Italiji da da se od -17 spusti na samo šest poena zaostatka minutu i 45 sekundi prije kraja, te -4 svega 22 sekunde prije kraja. No potpuni preokret Italije nije se dogodio.

Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac Hrvatske s 26 poena, a upisao je i sedam skokova, te šest asistencija. Ivica Zubac pridodao je 12 poena i četiri skoka, a Dario Šarić devet koševa uz katastrofalan šut iz igre 2-15, te  osam skokova.

Utakmica protiv Rumunjske na rasporedu je u nedjelju s početkom u 18 sati.

Ranije u četvrtak Nizozemska je na svom terenu svladala Rumunjsku sa 77:52.

Kolo pije kraja na vrhu skupine je Italija s omjerom pobjeda i poraza 4-1, slijede Nizozemska, Hrvatska i Rumunjska sa po 2-3.

U posljednjem kolu u nedjelju Hrvatska će gostovati kod Rumunjske u Cluju od 18 sati, dok će istovremeno Nizozemska ugostiti Italiju u Groningenu.

U drugi krug kvalifikacija plasirat će se tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

 

TABLICA:
1 Italija 5 4 1 +84 9
2 Nizozemska 5 2 3 + 3 7
3 HRVATSKA 5 2 3 -15 7
4 Rumunjska 5 2 3 -72 7

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider